Acasă Politic Campanie penală în comuna Șuletea! Primarul Tamaș, acuzat de fapte despre care...

Campanie penală în comuna Șuletea! Primarul Tamaș, acuzat de fapte despre care organele de anchetă au constatat că nu există

0

Campania electorală scapă de sub control, mai ales în mediul online, acolo unde candidații sau susținătorii acestora au tendința de a duce bătălia electorală până la limita penalului.

O astfel de situație are loc în comuna Șuletea. Primarul Robert Ciprian Tamaș, candidat pentru un nou mandat, a descoperit că este acuzat de fapte extrem de grave, despre care chiar instituțiile statului au constatat că nu există.

Unul dintre competitorii politici ai lui Tamaș, pe nume Cristian Necel, a mizat toți banii pe un ”plan de campanie” care, după părerea lui, îi va asigura succesul: a încercat să resusciteze un subiect despre o așa-zisă afacere în urma căreia Tamaș ar fi ajuns ”miliardar”.

Concret, Necel a postat pe contul său de socializare un mesaj prin care îl acuză de delapidare pe Robert Ciprian Tamaș: ”Buna ziua, Șuleteni! Ieri citiva prieteni mi-au aratat o postare facuta de domnul Silviu Popa care încearcă sa dezminta o infomatie in care zice ca nu ar fi luat 2 miliarde din contul Asociatiei Crescatorilor de Animale Ivascani si sincer are dreptate. Eu il intreb pe el si pe domnul Tamaș Ciprian ce au facut cu cele 15 miliarde de lei bani luati sub forma de subvenții de la A.P.I.A pe o perioade de 3 ani. (…) Daca eu am mintit ca voi ati luat banii, va las pe voi sa explicati cetatenilor comunei Suletea ce ati facut cu ei? Arătați oamenilor si demonstrati ca ati fost corecti si ati facut ceva. Doar un lucru va intreb citi bani ati bagat in buzunar cind ati deratizat cu apa? Unde se afla societatea cu care ati deratizat? Nu uitati ca ati adunat semnaturi pe care oamenii nici nu stiau ce au semnat. Stiti bine ce ati facut si sa va fie rusine! Pe domnul Tamas Ciprian vreau să-l întreb: domnule Tamaș, când ati venit la Suletea. ce avere aveati? Cit pamant aveti acum? Cita pasune arendati? De ce sunteti cel mai bogat om din comuna daca aveti doar un salariu de 6.500lei? Intreb pt. oamenii din Suletea”.

Procurorii anticorupție: ”Faptele nu există, reclamația se bazează pe simple suspiciuni”

Episodul la care face referire Cristian Necel s-a petrecut în urmă cu câțiva ani, când Necel era viceprimarul comunei Șuletea. Acesta l-a reclamat atunci pe Tamaș care, împreună cu alte persoane, membri ai Asociației crescătorilor de animale Ivășcani, ar fi deratizat pășunea comunală fără a întocmi documentația justificativă. Practic, și atunci, Necel a acuzat că Tamaș și ceilalți și-ar fi însușit banii ce proveneau din fondurile C.E., cu titlu de ajutor financiar nerambursabil prin APIA.

Cazul a făcut obiectul unei cercetări a DNA. După verificarea documentelor (ordine de plată, extrase de cont, facturi, chitanțe etc), procurorii au ajuns la concluzia că nu există niciun indiciu de săvârșire a infracțiunilor sesizate. De asemenea, au constat că ”nu există elemente faptice privind însușirea vreunor sume de bani, reclamația bazându-se pe simple suspiciuni”.

În dosarul cu pricina, procurorii au dat soluția neînceperii urmăririi penale.

”Am pregătit o plângere penală împotriva acestui delincvent care mi-a terfelit imaginea”

Postarea plină de acuzații extrem de grave lui Cristian Necel a învolburat spiritele în comună. La scurt timp, a apărut și replica primarului Ciprian Robert Tamaș, care a anunțat că va sesiza organele de drept.

”Echipa mea a fost terfelită într-un hal fără de hal de către Cristi Necel! Fiecare va depune plângere la poliție împotriva acestui delicvent!

Şi eu îl anunț pe această cale că i-am pregătit deja o plângere penală și va trebui să aducă dovezi procurorului prin care să își demonstreze acuzațiile de furt la adresa mea!
Repet, nu am avut nicio treabă cu Asociația Crescătorilor de Animale Ivășcani și nu am influențat niciodată președintele să facă anumite lucrări și cu cine să le facă!

Visați numai la bani, la miliarde și credeți că primarul poate să facă ce cheltuieli vrea! Avem controale anuale, atât de la ANAF, cât și de la Curtea de Conturi! Niciodată nu am fost sancționați de cei care ne-au controlat modul de a cheltui banul public!

Astăzi voi publica declarația mea de avere, spre liniștea multora dintre candidați care nu pot dormi noaptea gândind că m-am îmbogățit peste noapte!

M-ați denigrat peste tot, mi-ați călcat familia în picioare și din hoț nu m-ați mai scos! Să nu uitați însă un lucru…există sus Dumnezeu și va avea răspuns pentru fiecare!
Eu nu am spus nimic de niciunul, am vorbit cu oamenii doar despre ce am făcut și despre ce voi face dacă voi continua să îi reprezint”.

Alături de mesaj, Tamaș a postat copii ale Rezoluției DNA, prin care i s-a constatat nevinovăția, precum și ale declarației de avere din care nu reiese că este mai bogat decât permite salariul său și al soției sale.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.