Acasă Local CARP Bârlad va sărbători cuplurile care au împlinit 50 de ani de...

CARP Bârlad va sărbători cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie în ultimii trei ani

1

de Simona MIHĂILĂ

Programată pentru luna septembrie, ”Nunta de Aur”, renumita sărbătoare organizată de Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) ”Elena Cuza” Bârlad, a intrat încă de pe acum pe agenda zilnică a instituției.

Conducerea CARP a decis ca la toamnă să sărbătorească toate cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie în ultimii trei ani, perioadă în care pandemia a făcut imposibilă organizarea de evenimente.

”Nu vrem să facem niciun fel de discriminare între seniorii noștri. În sfârșit, anul acesta putem să ne întâlnim pentru a ciocni, fără restricții, o cupă de șampanie, dar ar fi nedrept să o facem doar cu cei care împlinesc în 2022 cei 50 de ani de căsătorie. Cei care i-au împlinit anul trecut sau în 2020 trebuie sărbătoriți în egală măsură”, ne-a declarat Nicolaie Mihai, președintele CARP ”Elena Cuza” Bârlad.

Evidențele CARP arată că, în total, ar putea fi vorba de 130 de cupluri ”de aur”, însă numărul lor va fi cunoscut abia în septembrie. Între 1 aprilie și 1 septembrie, cuplurile pot contacta CARP pentru a se înscrie. Regulamentul instituției prevede ca participanții la eveniment să fie membri ai CARP și să aibă cotizația plătită la zi, însă mai multe amănunte pot afla la numărul de telefon de pe afiș (vezi foto).

Deocamdată se știe sigur că ceremonia religioasă va fi oficiată la Biserica ”Sf. Ilie” din Bârlad, pe 29 septembrie, la ora 14.00.

Nu s-a luat o decizie definitivă în privința petrecerii dansante, întrucât, ofertele restaurantelor nu sunt deloc încurajatoare.

”Am solicitat câteva oferte și după un calcul sumar am ajuns la concluzia că ne-ar trebui peste 100.000 de lei. Este o sumă pe care nu ne-o permitem sub nicio formă. Am solicitat sprijinul autorităților locale în acest sens pentru că, în ciuda costurilor mari, cred că seniorii Bârladului merită măcar atâta lucru din partea comunității locale. Ei sunt pentru fiecare dintre noi exemplul echilibrului, al statorniciei și al răbdării. Fiecare căsnicie care a rezistat intemperiilor de tot felul este un reper și un exemplu în aceste vremuri tulburi și nesiguri pe care le trăim. Familia este motivul pentru care cei mai mulți dintre noi găsim rațiunea de a rezista, de a ne zbate și de a trăi, până la urmă. Ce simbol mai puternic decât ideea de familie ne oferă societatea decât acește cupluri pe care noi le putem privi acum așa cum merg de o jumătate de secol prin viață: braț la braț!”, ne-a mai declarat Nicolaie Mihai, președintele CARP Bârlad.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.