Acasă Infracțional Caz șocant în județul Vaslui: zeci de persoane și-au vândut datele personale...

Caz șocant în județul Vaslui: zeci de persoane și-au vândut datele personale pe câteva pachete cu mâncare unor escroci care urmau sustragă, în numele lor, bani de la o bancă din străinătate

0

Caz șocant în județul Vaslui, unde doi escroci au convins câteva zeci de persoane din comuna Stănilești să-și dea datele personale în schimbul unor produse alimentare, telefoane mobile sau cartele telefonice.

Urma ca cei doi escroci să folosească identitatea persoanelor păcălite pentru a deschide în numele lor conturi bancare online și de a sustrage sume de bani.

Escrocheria a fost descoperită de un jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Vaslui, aflat în timpul liber, care a anunțat imediat poliția.

”Polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Huși efectuează cercetări față de doi bărbați, cu vârste de 29 și 30 de ani, din municipiile Iași și Tecuci, pentru comiterea unei infracțiuni de înșelăciune. La data de 08 august 2023, polițiștii au fost sesizați că în satul Budu Cantemir, comuna Stănilești, cei doi bărbați au împărțit produse alimentare și nealimentare cetățenilor. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii vasluieni stabilit că cei doi bărbați se foloseau de actele de identitate și de datele personale ale acestora, pentru a le deschide conturi online la o instituție financiar-bancară străină, sustrăgând în numele lor sumele de bani primite ca bonificație de înscriere”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Vaslui.

Escrocii au reușit să ducă de nas un număr de 36 de persoane din localitățile Stănilești și Budu Cantemir. Acesteau au fost convinse de cei doi bărbați să își deschidă conturi online, primind, ca recompensă, produse alimentare în valoare de 100 de lei.

”În urma controlului efectuat asupra persoanelor, au fost depistate și ridicate in vederea cercetării 18 telefoane mobile, 17 cartele SIM sigilate și 8 cartele SIM desigilate, bunuri alimentare și nealimentare, precum și materiale publicitare false. În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune. Polițiștii vasluieni continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs evenimentul sesizat și probarea întregii activități infracționale a bărbaților”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al IP JVaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.