Acasă Politic Cazul rarisim al primarului de Ivești, care a dus la bun sfârșit...

Cazul rarisim al primarului de Ivești, care a dus la bun sfârșit tot ce și-a propus de când se află în fruntea comunei

0

Pentru locuitorii comunei Ivești, alegerea unui primar pentru următorii patru ani nu ar trebui să fie grea. Misiunea le este ușurată de Dumitrache Nistor, candidatul PSD pentru un nou mandat în fruntea comunei, care se prezintă în fața oamenilor cu o carte de vizită impecabilă: a făcut tot ce a promis de când a devenit edilul-șef al comunei Ivești.

O performanță rarisimă nu doar în județul Vaslui, ci cel puțin în zona Moldovei, iar realizarea tuturor promisiunilor făcute în fața cetățenilor ar trebui să fie garanția că și în următorul mandat se va întâmpla același lucru.

În comuna Ivești, în acest moment nu mai există drumuri de pământ. Au fost asfaltate 62 de străzi, cu o lungime totală de aproape 15 kilometri, iar restul străzilor, unde asfaltul nu a ajuns încă au fost pietruite.

Cum DJ 243 nu intră în sfera sa de atribuții, primarul Nistor a făcut demersuri pentru asfaltarea acestuia și a reușit să obțină fondurile necesare de la Consiliul Județean Vaslui, așa încât, în acest moment drumul județean este asfaltat până la ultima casă din partea de Nord a comunei

De asemenea, bezna specifică satelor românești a devenit o amintire la Ivești, unde primarul Nistor s-a ambiționat să asigure iluminat public pe toată rețeaua stradală a comunei.

Cum nici măcar în unele orașe nu se întâmplă, pe străzile principale ale comunei au fost instalate camere de supraveghere video și rețea de internet gratuit.

Rețeaua de alimentarea cu apă a fost introdusă pe 90% din străzile Iveștiului, iar faptul că în comuna Ivești există mașină de gunoi, buldoexcavator, autovidanjă, două microbuze școlare, achiziții de zeci de mii de euro, vorbește mult despre preferințele unor orășeni de a include Iveștiul pe lista comunelor unde să se retragă pentru liniște, aer curat și condiții civilizate de trai.

”Am construit un nou sediu pentru Primăria Ivești, dar și un nou cămin cultural, pe care l-am dotat cu mobilier și aparatură electronică. De asemenea, a fost ridicat un centru de asistență pentru copii după programul școlar, pentru care am achiziționat mobilier și aparatură electronică. Au fost construite poduri și podețe pentru a fluidiza traficul și a asigura o mai ușoară circulație a locuitorilor din comună”, ne-a declarat Dumitrache Nistor, primarul comunei Ivești.

Perla de pe coroana spirituală a comunei Ivești este Ansamblul folcloric ”Rapsozii Iveștiului”. La nivelul conducerii comunei s-a înțeles că talentul unor oameni din Ivești, fie că este vorba de copii sau de adulți, nu trebuie să se piardă. Că talentul trebuie protejat și încurajat, dar, mai cu seamă, ajutat să evolueze. Așa că, iată sunt câțiva ani de când ”Rapsozii Iveștiului” bucură inimile localnicilor la fiece sărbătoare. Artiștii de aici împart însă bucuria și duc mai departe renumele Iveștiului, o așezare unde încă se mai păstrează tradiția și obiceiurile, și mai departe, peste hotarul județului. S-a auzit de el în întreaga țară, iar primarul Nistor are grijă permanent să țină aprins entuziasmul acestui ansamblu.

Astfel, în cadrul ansamblului a fost înființată și cea de a doua orchestră de muzică populară, iar în paralel au fost achiziționate instrumente muzicale, costume populare și instalație de sonorizare. Așa încât artiștii să nu ducă grijă de nimic și să se concentreze pe actul artistic menit să dăruiască bucurie și să mențină vie iubirea de folclor.

Material de propagandă electorală, comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Vaslui. Cod unic de identificare mandatar financiar coordonator: 21200019

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.