Acasă Local Ce deșeuri pot fi aruncate în containerele și pubelele negre și gri?...

Ce deșeuri pot fi aruncate în containerele și pubelele negre și gri? Iată și ce nu este voie să colectăm în aceste recipiente

0

Aceste recipiente sunt destinate exclusiv deșeurilor reziduale (deșeuri biodegradabile de tipul resturilor alimentare din gospodărie și alte resturi care nu se pot recicla).

Containerele NEGRE/ GRI inscripționate adecvat sunt amplasate la punctele de colectare, atât în mediul urban cât și în mediul rural.

– Pubelele NEGRE aflate în dotarea gospodăriilor individuale, din mediul urban sau din mediul rural, în cazul colectării din poartă în poartă.

În recipientul negru/gri inscripționat adecvat, se pot depozita următoarele:

– Resturi de fructe și legume

– Resturi de alimente gătite sau proaspete

– Resturi de pâine și cereale,

– Coji de ouă

– Filtre pentru ceai și cafea

– Resturi de conserve (fără ambalaje)

– Alimente stricate/expirate (fără ambalaje)

– Hârtie/carton umede

– Ambalaje foarte murdare

– Scutece de unică folosință

– Absorbante

– Conținutul sacului de la aspirator

– Mucuri de țigară

– Vesela de unică folosință foarte murdară

– Materiale textile mărunțite, etc.

– Excremente ale animalelor de companie mici

ATENȚIE! În aceste recipiente NU se colectează:

Resturi textile, încălțăminte, deșeuri voluminoase, deșeuri din construcții și demolări, anvelope, pământ, nisip, pietriș, deșeuri de gradină și din toaletarea pomilor, baterii, acumulatori, becuri, deșeuri de echipamente electrice și electronice, componente ale autovehiculelor, orice tip de deșeu care poate fi reciclat sau valorificat, etc.

Ce trebuie sa știi?

Deșeurile reziduale nu se pot recicla! Cu cât acorzi mai multă atenție separării fracțiilor reciclabile de cele reziduale, cu atât cantitatea de deșeuri reziduale care va ajunge la depozite va scădea mai tare!

Contribuția ta va ajuta la colectarea unei cantități cât mai mari de deșeuri reciclabile și implicit la scăderea cantității de deșeuri reziduale depozitate!

Locuitorii din zona rurală sau din zona urbană care locuiesc la case pot composta deșeurile biodegradabile fără a le mai depozita în pubela neagră, reducând astfel volumul de deșeuri menajere din gospodărie. După compostare, materialul rezultat se poate utiliza ca și îngrășământ.

Pentru orice informații, sau nelămuriri, puteți contactata reprezentanții firmei S.C. Urbana S.A. la tel. 0235-709392 Bârlad sau 0235-708185 Huși!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.