Acasă Administrație publică Cele trei mari proiecte de dezvoltare a municipiului Vaslui, pentru următorii patru...

Cele trei mari proiecte de dezvoltare a municipiului Vaslui, pentru următorii patru ani. Au fost votate în unanimitate de autorități

0

Pe 11 noiembrie 2021, în plenul Consiliului Local Vaslui, au fost votate în unanimitate trei documente pe care administrația publică locală le va folosi în următorii ani pentru ca dezvoltarea municipiului Vaslui să continue trendul ascendent.

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) al municipiului Vaslui prevede proiecte majore și acțiuni pentru realizarea acestora, cu referire la fluidizarea traficului în oraș, realizarea depoului pentru transportul public, modernizarea și extinderea transportului ecologic în municipiu, amenajarea pistelor pentru biciclete, realizarea de parcaje tip Park&Ride și altele.

Planul Strategic Instituțional (PSI) își propune, printre altele, un buget axat pe rezultate care urmărește să asigure faptul că fiecare leu cheltuit din banii contribuabililor ajută cât mai mult posibil la îmbunătățirea viitorului comunității și ca resursele să fie alocate într-un mod suficient de flexibil pentru a răspunde nevoilor urgente și pentru a se concentra pe priorități.

Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) cuprinde principalele direcții spre care municipiul Vaslui își va concentra atenția.

”Practic, orașul nostru va putea atrage fondurile europene de dezvoltare urbană sustenabilă alocate prin POR Nord-Est în perioada 2021-2027 pentru finanțarea proiectelor cuprinse în acest document, SIDU. Bineînțeles, în atenția municipalității vor sta toate sursele de finanțare disponibile pentru transpunerea în realitate a proiectelor. În plus față de analiza care oferă o amplă și interesantă prezentare a municipiului Vaslui și a Zonei Metropolitane Vaslui în ce privește agricultura, industria și construcțiile, serviciile, forța de muncă, populația și mulți alți indicatori de interes, Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană merită atenția vasluienilor mai ales pentru portofoliul de proiecte pentru perioada 2021 – 2027, pe care concitadinii noștri le vor putea urmări în realizare de-a lungul timpului”, a declarat Geanina Clitemnestra Tofan, purtător de cuvânt al Primăriei Vaslui.

Vasluienii sunt invitați să consulte cele trei proiecte accesând link-ul https://www.primariavs.ro/re.do?cmd=classPage&id=502&ids=501,500,506,540,505

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.