Acasă Local Centrul de Reabilitare Neuro-psihică Mălăiești, în carantină, după ce zeci de angajați...

Centrul de Reabilitare Neuro-psihică Mălăiești, în carantină, după ce zeci de angajați și de pacienți au fost depistați pozitiv cu COVID 19

0

Un nou focar de infecție cu COVID – 19 a fost descoperit în județul Vaslui. Centrul de Abilitare şi Reabilitare Neuro-psihică Mălăiești, comuna Vutcani, a intrat în carantină, după ce 41 de beneficiari și 22 de angajați au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus.

Depistarea acestora s-a făcut ca urmare a unei anchete epidemiologice derulată de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, imediat după apariția primului caz de infectare,  o persoană de 42 de ani, asimptomatică.

Specialiștii DSP au comunicat că există șanse mari de a fi depistate și alte cazuri, dar și riscul ca persoanele care sunt în prezent negative să se pozitiveze în perioada următoare.

Printre măsurile dispuse de DSP

  1. Persoanele depistate pozitive, beneficiari şi angajaţi, vor rămâne ȋn centru. Evaluarea clinică, atât a beneficiarilor cât și a angajaților, se va face de către o echipă de medici ( infecţionist şi pneumolog) de la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, precum şi de către medicul de familie care are pe listele sale beneficiarii. După evaluare, se va stabili forma de boală pe care aceştia o prezintă şi se va decide care persoane necesită internare ȋn Spitalul Municipal de Urgenţă “Elena Beldiman” Bârlad – spital suport COVID-19.

2) Beneficiarii şi angajaţii care nu vor necesita spitalizare vor primi tratament indicat de echipa de medici evaluatori şi vor fi monitorizaţi zilnic de medicul de familie.

3) Personalul va rămâne la locul de muncă pentru o perioadă de 14 zile; această perioadă de timp poate varia în funcţie de evoluţia focarului.

4) Şeful de centru va stabili necesarul de personal care va acorda ȋngrijiri tuturor beneficiarilor şi va comunica către Direcția de Sănătate Publică Vaslui lista acestora şi sectorul ȋn care aceștia ȋşi vor desfăşura activitatea.

5) Direcția de Sănătate Publică Vaslui va efectua anchetele epidemiologice pentru fiecare angajat şi va stabili măsurile care se vor lua pentru fiecare membru de familie al fiecărui angajat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.