Acasă Politic Cine este Vintilă? Este candidatul USR-PLUS la Primăria Bârlad: Ana-Maria Vintilă

Cine este Vintilă? Este candidatul USR-PLUS la Primăria Bârlad: Ana-Maria Vintilă

0

Cine este Vintilă?” S-a risipit misterul afișului care a stârnit atât de multe întrebări, comentarii, dar care a și generat cele mai neașteptate și năstrușnice răspunsuri printre bârlădeni, în ultimele luni. Este candidatul USR-PLUS la Primăria Bârlad: Ana-Maria Vintilă.

După PNL și PSD, o altă entitate politică – Alianța USR-PLUS – își lansează candidatul în cursa pentru Primăria Bârlad. Astăzi, filiala locală a alianței a tras cortina site-ului www.eusuntvintila.ro, acolo unde o găsim pe Ana-Maria Vintilă, o bârlădeancă în vârstă de 44 de ani, inginer biochimist, hotărâtă să facă din Bârlad orașul pe care fratele său îl caută peste hotare.

Ultimii 30 de ani de minciuni, hoție și incompetență m-au adus la capătul răbdării. Vreau să rămân în Bârlad și să nu plec. E orașul meu natal și e ACASĂ. Prea mulți au fost nevoiți să plece, printre care prieteni, colegi și chiar din familie, cum s-a întâmplat cu fratele meu mai mic, Vasea.

Modul dezastruos în care edilii au administrat orașul, a creat o distanță de mii de kilometri între mine și fratele meu. Dacă până acum 5 ani, a fi doar un cetățean decent și preocupat de problemele orașului era o variantă, astăzi nu mai cred la fel. Mi-am dat seama că indiferent unde mut eu ștampila, situația orașului nu se schimbă.

Am observat că aceste probleme sunt create și întreținute de o administrație care doar și-a schimbat culoarea politică. Dar tiparul, mentalitatea și interesele oamenilor din partidele care s-au rotit în fruntea Bârladului sunt identice, scrie Ana-Maria Vintilă pe site-ul său.

”Fără hoție la Primărie”

Crezul care o mână pe Ana-Maria Vintilă pe drumul reconstrucției Bârladului este ”Fără hoție la Primărie”.

Explică și de ce: ”Vedem cu toții felul în care arată orașul nostru: străzi neasfaltate, fără canalizare, câini vagabonzi, gunoaie, spații așa-zise verzi lăsate în paragină, blocuri cu fațade deteriorate, cu subsoluri pline de apă, în care șobolanii colcăie nestingheriți. Da, avem și străzi asfaltate, dar toate sunt pline de gropi în care, anual intră ”pentru plombare” sume năucitoare din bugetul orașului.

S-a ajuns într-un asemenea grad de mizerie încât nimeni nu mai poate salva nimic. Oricât ni s-a promis în toate campaniile electorale, bagheta magică nu o are nimeni.

E nevoie doar de oameni cinstiți si cu viziune coerentă care să salveze Bârladul. Pas cu pas, bucată cu bucată, eliminând mizeria și interesele meschine din fiecare cotlon”.

Am înțeles că nu suntem în siguranță și că oricând corupția și incompetența ne pot doborî, oricât ne-am izola”

Pe site-ul www.eusuntvintila.ro, candidata USR-PLUS la Primăria Bârlad spune că nu dorința de a face politică a adus-o aici, ci revolta:

La protestele împotriva modificării legilor Justiției (arhiva personală)

”Până acum 5 ani am fost un simplu observator al lumii politice. Îmi trăiam viața și credeam că succesul în

viața profesională, socială și familială este suficient. Credeam că dacă am tot ce îmi trebuie pentru traiul de zi cu zi, sunt în siguranță și “mie nu mi se poate întâmpla”.

Apoi a fost tragedia de la Colectiv și nimic nu a mai fost la fel. Am înțeles că nu suntem în siguranță și că oricând corupția și incompetența ne pot doborî, oricât ne-am izola. Oricât ne-am proteja, sistemul ne ajunge din urmă când mergem la spital, la școală sau într-un club. Am înțeles că suntem cu toții conectați în această societate și fie mergem cu toții spre bine, fie cu toții spre rău”.

Carte de vizită

Ana-Maria Vintilă a copilărit în Cartier Gară, a învățat la Școala Generală nr. 11 (actuală ”George Tutoveanu”), apoi la Colegiul Național Gheorghe Roşca Codreanu.

Facultatea a făcut-o la Iași, la Universitatea Al. I. Cuza, fiind licențiată în biofizică. Ulterior, a urmat cursurile unui master în administrarea afacerilor la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, tot Universitatea Al. I. Cuza.

”Toată viața mi-am trăit-o în Bârlad, mai puțin anii de facultate. Întoarsă în Bârlad, din 2005 lucrez într-o multinațională, care se află de multă vreme în relații comerciale cu fabrica de rulmenți din Bârlad. Viața mea profesională s-a desfășurat în mediul privat și orientarea spre rezultate este unul dintre punctele mele forte. De 20 de ani îmi împart viața cu un om care mă susține în tot și în toate și cu care împărtășesc aceleași valori sociale și morale. În timpul meu liber îmi place să ascult muzică, să am grijă de cele două pisici, să citesc și să mă uit la filme. Grădinăritul mă relaxează, iar drumețiile la munte sunt în topul preferințelor mele”, mai scrie candidata USR-PLUS pe site-ul său.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.