Acasă Administrație publică Începe transformarea Grădinii Publice Bârlad: sistem de iluminare nou, la câteva luni...

Începe transformarea Grădinii Publice Bârlad: sistem de iluminare nou, la câteva luni după ce a fost semnat contractul de finanțare pentru modernizare

0

de Simona MIHĂILĂ

Debutul anului 2022 aduce și debutul lucrărilor de transformare a Grădinii Publice Bârlad, cea care o va rupe definitiv nu atât de imaginea pe care bârlădenii i-o cunosc de decenii întregi, cât de starea rudimentară în care a stat încremenită în tot acest timp.

Primul pas a fost făcut ieri, când municipalitatea locală a început lucrările de înlocuire a sistemului de iluminat public.

Conform contractului, investiția, care are o valoare de circa 500.000 lei cu TVA, prevede înlocuirea a 37 de stâlpi de iluminat cu 89 de aparate de iluminat de diferite puteri, se arată într-o informare a Biroului de presă din cadrul Primăriei Bârlad.

„În completarea lucrărilor pe care le-am făcut în Grădină, și mă refer aici la montajul unui sistem de irigație modern, înlocuirea băncilor și coșurilor de pe alei și altele, demarăm, astăzi, lucrările de modernizare a sistemului de iluminat. Cel vechi era mai mult decât depășit și trebuia să intervenim, mai ales în perspectiva demarării unui alt proiect ambițios, care prevede lucrări de reabilitare pe o suprafață foarte mare din Grădină. Este o oază de verdeață la care bârlădenii țin foarte mult și care merită toată atenția noastră”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Termenul de execuție este de patru luni, cel de garanție de 60 de luni, iar finanțarea proiectului este asigurată de la bugetul local.

Anunț publicitar

Vând apartament cu 4 camere, decomandat, 2 băi, cu îmbunătățiri, în Bârlad, zona CEC Gara, Bulevardul Primăverii, et. 4. Pret 60.000 euro. Telefon 0729261800

Restul lucrărilor de modernizare a Grădinii Publice sunt prinse într-un proiect în valoare de 10 milioane de lei, fonduri europene obținute în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020.

Contractul de finanțare a fost semnat în iunie anul trecut.

Printre cele mai importante investiții incluse în proiect se află amenajarea unui lac pe o suprafață de 586 mp, crearea unei piste de alergare (1.126 mp), pistă de biciclete (1.135 mp), un loc de joacă pentru copii, zonă cu echipamente de fitness. În spațiul de joacă și zona de fitness se vor regăsi și echipamente pentru persoanele cu dizabilități. De asemenea, în 15 zone din Grădină vor fi instalate hotspot-uri Wi-Fi.

Vor fi reabilitate aleile vechi, amenajate unele noi, în suprafață de 4.000 mp. Aleile principale vor fi pavate cu bitum, pentru a permite deplasarea copiilor care merg pe role și a cărucioarelor pentru bebeluși.

O parte importantă a banilor va fi direcționată pentru refacerea canalizării pluviale din zonă și pentru implementarea unui sistem de de colectare, sedimentare și alimentare cu apă a noilor obiective, dar și de irigare a spațiilor verzi (prin aspersie și cu hidranți).

Mai este prevăzută montarea de pergole, bănci și extinderea rețelei de iluminat pe aleile noi.

Anunț publicitar

Vând apartament cu 4 camere, decomandat, 2 băi, cu îmbunătățiri, în Bârlad, zona CEC Gara, Bulevardul Primăverii, et. 4. Pret 60.000 euro. Telefon 0729261800

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.