Acasă Local Ciprian Feraru, noul manager al Spitalului ”Beldiman”. Contracandidata sa, Rodica Sușnea, visa...

Ciprian Feraru, noul manager al Spitalului ”Beldiman”. Contracandidata sa, Rodica Sușnea, visa telemedicină și măsurarea temperaturii pacienților prin ”smartwatch”

1

de Simona MIHĂILĂ

Ciprian Feraru, fost consilier municipal și județean, a fost declarat câștigător al concursului pentru funcția de manager al Spitalului de Urgență ”Elena Beldiman” Bârlad.

Marți, 21 decembrie, a avut loc cea de a doua etapă a concursului, susținerea proiectelor de management de către candidații admiși. Alături de Feraru, care a obținut nota 9,55, a mai susținut această probă și Rodica Șușnea, directorul filialei CEC Bârlad (nota 7).

În mod surprinzător, Daniela Borș, fostul manager al spitalului bârlădean, nu s-a mai prezentat la concurs, deși proiectul său de management fusese admis. Șeful comisiei de concurs, dr. Oleg Tacu, a încercat să o contacteze telefonic pentru a se asigura că Daniela Borș nu a uitat data și ora concursului, dar aceasta nu a răspuns la telefon.

Prestația lui Feraru a fost cea care i-a convins în cele din urmă pe membrii comisiei să-i acorde mandatul de manager al Spitalului ”Beldiman” pe următorii trei ani.

Vom reveni cu o prezentare pe larg a viziunii lui Ciprian Feraru legată de rezolvarea problemelor dificile cu care se confruntă spitalul.

Cert este că momentul susținerii proiectului de către Rodica Șușnea a oferit, nu doar comisiei, ci și asistenței, motive de serioase îndoieli asupra capacității acesteia de a pricepe dificultățile reale ale spitalului bârlădean. Directoarea CEC Bârlad a venit la concurs pentru a convinge că ea este persoana potrivită în funcția de manager, însă a dovedit o crasă necunoaștere a cadrului legislativ după care funcționează unitatea.

Rodica Șușnea a fost ”prinsă” de membrii comisiei că îi lipsesc anumite amănunte până și din propriul proiect cu care s-a înscris în concurs. În timp ce în proiectul său de management vorbea despre amenajarea unei săli de operații în Ambulatoriul de specialitate, dr. Tacu a fost nevoit să îi explice că Ambulatoriu înseamnă Policlinică. Explicația a venit și în contextul în care Rodica Șușnea părea confuză în legătură cu semnificația acestui termen.

Printre ideile disproporționate ale candidatei s-a numărat și cea care se referă la ”digitalizare”. În timp ce pereții secțiilor spitalului stau să se prăbușească, Rodica Șușnea visează implementarea telemedicinei și măsurarea temperaturii pacienților cu ajutorul smartwatch-urilor.

Vom reveni cu o expunere largă a acestui subiect, în ediția de mâine a Ziarului Obiectiv.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.