Acasă Politic „Clasa de mijloc la sate”: susținerea fermierilor mici și mijlocii

„Clasa de mijloc la sate”: susținerea fermierilor mici și mijlocii

0

Vrem să creștem competitivitatea și performanța economică a fermierilor mici și mijlocii.

Agricultura românească are o structură atipică pentru o țară europeană: câteva mii de ferme foarte mari și câteva milioane de gospodării țărănești foarte mici. România trebuie să adopte ca obiectiv strategic dezvoltarea segmentului de ferme mici și mijlocii, care – rezistând pe piață – vor ridica satul românesc. Cu alte cuvinte, avem potențialul de a ne dezvolta o clasă de mijloc în mediul rural.

În acest moment, politicile statului român nu încurajează însă acest segment; fermierii mici și medii fiind deseori lipsiți de instrumentele care i-ar putea ajuta să devină mai performanți și mai profitabili. 

Problema cea mai mare este accesul la piețele din orașe, dominate de supermarketuri. Pentru a putea vinde acolo, agricultorii mijlocii au nevoie să se asocieze – urmând ca asociațiile să gestioneze centre de colectare cu asistență integrată, așa numitele food hubs. Un food hub nu este doar un depozit, este un centru care furnizează inclusiv servicii de ambalare, marketing și distribuție.

 Așadar obiectivele pe care le ni le asumăm sunt legate de politici publice care să dezvolte rapid asocierile de fermieri și crearea de food hub-uri.

Aceste măsuri vor ajuta la dezvoltarea activității fermierilor mici și mijlocii și la creșterea vânzărilor, oferindu-le sprijin și în gestionarea afacerilor. Ulterior, aceștia vor putea accesa o varietate de surse de finanțare și le vor putea administra mai eficient.

Citește aici întregul nostru angajament și află toate măsurile pe care le dorim pentru susținerea fermierilor mici și mijlocii: https://www.usrplus.ro/clasa_de_mijloc_la_sate_sustinerea_fermierilor_mici_si_mijlocii

Votează USR PLUS pe 6 decembrie la alegerile parlamentare! #AngajamenteleUSRPLUS #USRPLUSinParlament #Romaniefarahotie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.