Acasă Administrație publică Comuna Epureni va avea iluminat modern și economic

Comuna Epureni va avea iluminat modern și economic

0

Aproape 500.000 de lei, aceasta este suma pe care Primăria Epureni a obținut-o de la Uniunea Europeană, prin Administrația fondului de mediu, pentru a moderniza rețeaua de iluminat public din satele comunei.

Vestea le-a fost dată celor 3.000 de locuitori ai comunei chiar de primărița Carmen Bîlbîie.

Proiectul «Modernizare sistem iluminat public prin creșterea eficienței energetice a corpurilor de iluminat și prin gestionarea inteligenta a energiei electrice in infrastructura de iluminat public din comuna Epureni, judetul Vaslui» depus spre aprobare la Administrația Fondul de Mediu a fost declarat eligibil și va primi finanțare”, a transmis primărița, chiar în prima săptămână al celui de-al doilea mandat cu care a fost învestită de cetățenii comunei.

Urmează ca becurile clasice să fie înlocuite cu lămpi LED, ceea ce, în timp, se va traduce printr-o diminuare considerabilă a cheltuielilor, atât pentru consumul de electricitate, cât și pentru lucrările de întreținere a iluminatului stradal.

Nu va mai fi necesara inlocuirea periodica a becurilor, singurele interventii fiind curatarea periodica a partii optice și eventualele interventii la sistemul de alimentare cu energie electrica, a explicat Carmen Bîlbîie. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.