Acasă Administrație publică Consilierii județeni din PSD și ALDE au format noua majoritate politică ce...

Consilierii județeni din PSD și ALDE au format noua majoritate politică ce va conduce județul Vaslui în următorii 4 ani

0

După opt zile de la alegerile locale, forțele politice votate de vasluieni pentru Consiliul Județean (CJ) s-au polarizat, așa încât, în cursul zilei de ieri a fost anunțată noua majoritate ce va conduce județul Vaslui în următorii 4 ani.

Cei 14 consilieri PSD, 3 consilieri ALDE plus președintele CJ, Dumitru Buzatu au căzut de comun acord să își susțină reciproc proiectele pentru care au fost votați de vasluieni la alegerile de pe 27 septembrie.

În cadrul negocierilor, s-a mai stabilit ca Dan Marian, cel care a candidat din partea ALDE pentru funcția de președinte al CJ, să ocupe una dintre cele două funcții de vicepreședinte.

Deputatul Daniel Olteanu, președintele filialei județene a ALDE, a declarat că aceste negocieri ”au arătat clar cine vrea să facă echipă pentru județ și cine a fost interesat doar să obțină un scor politic”.

O alianță la Consiliul Județean Vaslui nu se poate face fără ALDE, iar eu, în calitate de președinte al ALDE Vaslui (locul 1 național între filialele ALDE), sunt un om al dialogului. Am fost sunat de reprezentanții vasluieni ai unor partide aflate sub scorul ALDE (obținut la alegerile de pe 27 septembrie – n.r.) și întrebat dacă sunt deschis discuțiilor pentru CJ, inclusiv cu PNL Vaslui, ca și cum PNL ar avea nevoie de impresari. Am răspuns: „Bineînțeles, cei de la PNL au telefonul meu, discut cu toată lumea». Previzibil, nu a sunat nimeni. Interesul PNL Vaslui e zero, s-au văzut probabil cu sacii în căruță, fug de muncă și de Consiliul Județean. În această situație, pentru că cineva trebuie să își asume și răspunderea pentru administrarea județului, viitoarea majoritate în Consiliul Județan Vaslui este PSD – ALDE.

Facem această majoritate în jurul unor proiecte pe care, în curând, le vom comunica public. Urmează să ne așezăm la masa discuțiilor cu președintele Buzatu și să armonizăm proiectele ALDE cu proiectele PSD. Sunt convins că sunt puncte comune între componenta de protecție socială a programului PSD și partea de investiții masive, promovată de ALDE. Mă bucur că am găsit în președintele Dumitru Buzatu un interlocutor atent și interesat să facem echipă pentru județ. Mă întristează că actualii lideri ai PNL Vaslui refuză comunicarea și nu sunt interesați să formeze o alianță majoritară în Consiliul Județean, înseamnă că nu i-a interesat decât un scor politic.

Vrem patru ani de dezvoltare a județului, vrem dinamism, pe care sigur îl vom obține cu colegul meu Dan Marian vicepreședinte al Consiliului Județean, vrem să recuperăm decalajele față de alte regiuni.

Vrem, mai presus de toate, un semnal puternic că județul Vaslui nu va fi înfrânt nici de dezastrul gestionării COVID de către Guvernul PNL, unde ne ducem spre 100 morți zilnic, nici de criza economică”, a declarat, pentru Ziarul Obiectiv, deputatul Daniel Olteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.