Acasă Local Copiii din Vaslui, și nu numai, așteptați cu o sumedenie de surprize...

Copiii din Vaslui, și nu numai, așteptați cu o sumedenie de surprize la ”Târgul de jucării” din Parcul Copou

0

Sute de copii din municipiul reședință de județ, dar și din restul județului, sunt așteptați mâine, 1 Iunie, la ”Târgul de jucării”, originala inițiativă a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Vaslui, ajunsă anul acesta la cea de VII-a ediție.

Între orele 9.00 și 14.00, în Parcul Copou, copiii de toate vârstele, de la prichindei și până la ”mămici, tătici, bunici, domni sau doamne învățătoare” (cum a precizat Luci Onciu, directorul CJCPCT), vor avea parte de o sumedenie de surprize.

”Evenimentul este un pretext ca mai micii noștri concitadini să iasă din casă și să se joace. «De-a magazinul» este una dintre opțiunile propuse celor 1.300 de copii (număr după estimările oferite de scoli și experiența edițiilor anterioare) ce vor putea vinde, schimba sau dona propriile jucării. Jucăriile și rechizitele donate vor ajunge la copiii cu o situație materială deficitară, din județul Vaslui. Spectacolele de improvizație (actorul vasluian Vlad Gălățianu și S. C. Impro S. R. L.), de animație, (actrița Mihaela Chiriac cunoscută drept „Vrăji cea rea”, atelierele de dans(Școala de dans popular Virginel Solomon), desene pe asfalt, pictură la șevalet sunt câteva dintre bucuriile zilei de 1 iunie 2022. Alături ne va fi și o zână bună, Pelenoua Manuela, cu un program muzical, magie pentru copiii mici și foarte mici.(ex. Boroboață, Rățuștele mele, Podul de piatră, etc…)”, a declarat Luci Onciu, directorul CJCPCT Vaslui.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Primăria Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.