Acasă Local Corpuri noi pentru Spitalul vechi din Vaslui. Proiectul îi va aduce unității...

Corpuri noi pentru Spitalul vechi din Vaslui. Proiectul îi va aduce unității aproape 100 de paturi pe lângă cele existente

0

Construirea Spitalului nr. 2 Vaslui se apropie tot mai mult de finanțare. Ministerul Sănătății a finalizat evaluarea dosarelor depuse în cadrul apelului Infrastructură spitalicească publică nouă aferent PNRR.

Prin acest proiect se propune construirea a două corpuri de clădiri amplasate în spațiul din curtea Spitalului nr. 2 (Spitalul vechi), cu o suprafață construită de 6.528 mp.

Noua structură are prevăzute un număr de 248 de paturi, față de 151 cât are acum Spitalul vechi. Cele 97 de paturi care vor apărea prin construcția noilor clădiri vor fi repartizate astfel: 28 de paturi pentru spitalizare de zi, adulți si copii; 16 paturi paliație; 53 spitalizare continuă pe secțiile psihiatrie, cronici și boli infecțioase.

Proiectul Consiliului Județean (CJ) Vaslui, de construire a Spitalului nr.2 Vaslui, a îndeplinit criteriile de eligibilitate și va intra în următoarea etapă de analiză în vederea acordării punctajului conform metodologiei de evaluare, au anunțat reprezentanții CJ.

Proiectul a primit 95 de puncte, cel mai mare punctaj acordat în această primă etapă.

Din cele 42 de dosare eligibile, vor fi selectate minim 25 de obiective de investiții în limita bugetului aferent PNRR.

Lista finală va fi pusă în transparență decizională în luna ianuarie și va fi supusă aprobării prin Hotărâre de Guvern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.