Acasă Administrație publică Covoare asfaltice nou-nouțe și trotuare refăcute complet, pe mai multe străzi din...

Covoare asfaltice nou-nouțe și trotuare refăcute complet, pe mai multe străzi din municipiul Bârlad

0

Unul dintre cele mai importante proiecte de asfaltare din ultimii ani, realizat integral cu bani de la bugetul local al Bârladului, a fost finalizat. Opt artere rutiere, mare parte din aripa străveche a Cartierului Deal, care nu au ”văzut” niciodată asfalt, au îmbrăcat straie noi, după mai bine de doi ani de lucrări intense.

În cursul zilei de ieri, autoritățile locale și reprezentanții firmei constructoare au făcut recepția lucrărilor.

Este vorba de străzile Gheorghe Emandi (1.091 ml), Cerbului (1.667 ml), Aurel Vlaicu (362 ml), Muzelor (344 ml), Ștefan Neagoe (242 ml), Ion Codrescu (391 ml), Griviței (185 ml), Opanez (423 ml).

„Este un prim proiect la care am ținut foarte mult și care, iată, astăzi, îl vedem încheiat în proporție de 95%. Mai este de lucru pe strada Constantin Brâncoveanu, unde nu s-au putut începe lucrările întrucât nu s-au finalizat cele de apă și canal. Dar, chiar și așa, acest prim pachet de 9 strazi a presupus refacerea în totalitate a infrastructurii rutiere și pietonale și s-a desfășurat în paralel cu cel care prevede turnarea de covoare asfaltice pe alte 20 de străzi. Sunt proiecte ambițioase pe care mi l-a asumat, cu toate dificultățile lor, încă de acum un an. Seriozitatea constructorilor ne-a demonstrat că se pot face lucruri de calitate și la termen și chiar am fost impresionat de volumul de muncă prestată. Motiv pentru care vreau să le mulțumesc”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Investiția a fost suportată de la bugetul local, în parte, iar diferența (4.721.329 lei) a fost acoperită de economia făcută la împrumutul contractat pentru lucrările de canalizare din cartierele Munteni și Podeni, se precizează într-un comunicat al Biroului de presă din cadrul Primăriei Bârlad. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.