Acasă Infracțional Crăciun ”aglomerat” pentru polițiștii vasluieni: sute de intervenții și amenzi de peste...

Crăciun ”aglomerat” pentru polițiștii vasluieni: sute de intervenții și amenzi de peste 200.000 lei

0

Pentru siguranţa cetăţenilor, în minivacanța de Crăciun, polițiștii Inspectoratului de Polițíe Județean Vaslui au acţionat în locurile unde au avut loc manifestări religioase, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe principalele drumuri publice, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranță publică.

În perioada 23 – 26 decembrie 2023, polițiștii au intervenit la peste 352 de evenimente, dintre care 313 au fost sesizate prin Serviciul Național Unic Apel de Urgență 112.

Astfel, au fost sesizate peste 147 de infracțiuni iar pentru alte 14 polițiștii s-au sesizat din oficiu. Dintre acestea 81 au fost contra persoanei, 38 au fost contra patrimoniului iar 10 au fost infracțiuni la regimul siguranței rutiere.

  De asemenea, au fost organizate 20 de acțiuni și prinse în flagrant delict 14 persoane bănuite de comiterea de infracțiuni, fiind depistată și o persoană urmărită la nivel național.

  Polițiștii au aplicat 448 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 206.600 de lei.

  Ca măsuri complementare, au fost reținute 62 de permise de conducere, dintre care 7 ca urmare a consumului de alcool și retrase 7 certificate de înmatriculare.

  În această perioadă, zilnic, poliţiştii rutieri au acţionat pe drumurile publice pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente grave.

Polițiștii vasluieni vor continua acțiunile și în perioada următoare, pentru prevenirea faptelor antisociale și asigurarea ordinii și liniștii publice.

  Polițiștii rutieri acționează cu prioritate pentru depistarea celor care depășesc viteza legală, folosind echipamentele din dotare, pentru supravegherea traficului rutier și măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor.

 Cetățenilor care încă se află în vacanță, le recomandăm să nu uite de siguranța personală, pentru ca această perioadă să nu se încheie în mod nefericit, să respecte regulile de circulație și să își ia măsuri de protecție a bunurilor personale.

  Respectarea indicațiilor polițiștilor și celorlalți reprezentanți ai autorităților nu este opțională și contribuie la siguranța tuturor.

  Celor care în aceste zile revin acasă, le recomandăm să conducă prudent, cu viteză adaptată condițiilor meteo-rutiere și să ia periodic pauze de la condus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.