Acasă Local Cum a convins Ciprian Feraru că merită să fie managerul potrivit pentru...

Cum a convins Ciprian Feraru că merită să fie managerul potrivit pentru Spitalul ”Beldiman”. Iată ce planuri are în următorii trei ani

5

de Simona MIHĂILĂ

Ca orice subiect de importanță majoră pentru comunitate, vestea că Ciprian Feraru, fost consilier local și județean, este noul manager al Spitalului de Urgență ”Elena Beldiman” Bârlad a împărțit în două opinia publică. Nu au lipsit felicitările, așa cum prezente au fost și cârcotelile sau speculațiile.

Cert este că Feraru, care s-a prezentat în fața comisiei de concurs cu un proiect de management în aceeași măsură de ambițios cu cel al contracandidatei sale (Rodica Șușnea, directoarea CEC Bârlad) a reușit să convingă la proba de interviu. Trebuie spus că la susținerea interviului au avut permisiunea de a asista și reprezentanți ai presei, așa încât nu se poate vorbi de o lipsă de transparență a desfășurării acestui concurs.

La proba de interviu, diferența dintre cei doi candidați au făcut-o cunoașterea cadrului legislativ, a problemelor cu care se confruntă spitalul, promptitudinea răspunsurilor, claritatea exprimării ideilor, capacitatea de a oferi precizări suplimentare legate de propunerile cuprinse în planul de management.

Ambii candidați au avut parte și de întrebări dificile, care i-au pus în încurcătură. Spre deosebire de Feraru, care a ieșit cu brio din capcanele întrebărilor (adresate de membrii comisiei, ziariști și alte persoane care au asistat la interviu), la Rodica Șușnea au fost remarcate serioase ezitări, dar și neputința de a detalia unele aspecte expuse în propriul plan de management. În plus, candidata nu a putut explica de ce proiectul său de management are acoperire doar pentru o perioadă de un an și jumătate, în condițiile în care mandatul său este de trei ani.

Un corp nou de spital, obiectivul de anvergură al noului manager

Printre obiectivele menționate de Ciprian Feraru în proiectul său, de departe, cel mai important se referă la construirea unui nou corp pentru spital, ca soluție pentru eliminarea problemei infrastructurii unității.

Se știe că structura spitalului bârlădean este una pavilionară, adică mare parte dintre secții își desfășoară activitatea în clădiri distincte, situate în diverse zone ale orașului, la distanță, uneori considerabilă, unele de altele. Analiza lui Feraru, ca de altfel toate estimările făcute până acum, arată că mai ieftină este varianta unei clădiri noi, care să adăpostească sub acelați acoperiș toate secțiile, decât crearea unor noi circuite și renovarea sau consolidarea clădirilor vechi.

Click AICI pentru a vizualiza proiectul de management al lui Ciprian Feraru

Clădirea pe care noul manager o are în vedere, ar avea șase etaje (plus parter) unde ar urma să fie adăpostite șapte secții și 10 compartimente, cu un număr de 393 de paturi. Secții: ATI + Unitatea de transfuzii, Chirurgie Generală, Medicină Internă, Neonatologie, Obstetrică-Ginecologie, Pediatrie. Compartimente: Cardiologie, Chirurgie plastică, Gastroenterologie, Nefrologie, Oftalmologie, ORL, Ortopedie și traumatologie, Oncologie, Psihiatrie pediatrică, Recuperare neuro-motorie copii.

Drept finanțare, Ciprian Feraru a indicat ca surse principale fodurile guvernamentale și europene.

Click AICI pentru a vizualiza proiectul de management al lui Ciprian Feraru

5 COMENTARII

 1. Dar contructia unui spital este treaba Cons.Local si ese un lucru de durata (cel putin 7 ani-veti vedea,plus ca nu are finantare ) ori treaba unui manager este alta.Pana atunci ce face?Mai degraba din proiectul contracandidatei reies lucruri concrete ce tin de management sanitar.Dar daca treba sa issa cine trebuie comisia a pus intrebarile potrivite.

 2. Județul Vaslui condus de un grup infracțional organizat.
  Cum va puteți imagina ca aceasta nulitate a reușit sa ajunga pe funcția de manager al unui spital cu aproape 1000 de angajați in subordine? Nu o sa realizeze nimic din ce si-a propus nu pentru faptul ca nu o sa aibă financiar cum ci pentru faptul ca este o putoare extraordinara ce nu-l interesa nimic altceva decât funcția si banii! S-a învârtit prin toate concursurile pe la toate instituțiile statului pentru a ajunge si el cineva, va dați seama el era bun la toate instituțiile statului si numai ca manager!
  De asta țara asta merge cum merge! Toți prostii trebuie sa ocupe funcții, nu trebuie sa rămână vreunul fără funcție!

 3. Parca a dat Dulute 19 milioane de euro la bugetul local specificand ca sunt pentru construirea unui nou corp de cladire la spital! De ce nu s-a facut nimic? Poate pentru ca primarul, pe care il preaslaviti in articolele voastre, a cheltuit banii pe asfaltari aiurea in campania electorala? Cat priveste pe finul nedeclarat al lui Mitica, dar recunoscut ca atare in cercul sau de apropiati, nu cred ca mai sunt cuvinte de spus in afara de versurile lui Eminescu: Train in cercul vostru stramt/Norocul va petrece/Ci eu in lumea mea ma simt/ Nemuritor si rece!

 4. ” LEGENDELE BARLADULUI cea mai frumoasa prezentare a orasului nostru, mai ales pentru faptul ca autoarea SIMONA VASILE a prezentat toate locurile cunoscute cu fotografii vechi si noi, ajutandu- ne „sa vizualizam” vechiul oras.
  Ar fi mare pacat ca ” Legendele Barladului” sa nu devina o carte bine documentata si frumos redactata, pe care, cu siguranta, o vor cumpara actualii barladeni, precum si persoanele nascute si crescute aici, dar plecate in alte zone ale Romaniei, sau ale lumii.
  Personal, MULTUMESC autoarei si ziarului pentru aceasta bucurie. Doresc si vreo 10- 15 exemplare tiparite ale ziarului, daca se poate.

 5. I-auzi…Pediatrie???Dar cu locația fostului Spital de copii ce se face???De ce nu spuneți adevărul????Unde sunt banii din ,,fonduri europene”,la ce s au folosit de în doi ani de ,,reabilitare „a clădirii nu se vede mai nimic???
  Vremea trece,banii ii folosiți in alte scopuri și a ți distrus un fost spital în care s au tratat copii ,de acum Dumnezeu cu mila !
  Deci este adevărat ca locația fostului Spital de copii va avea o cu totul alta ,,specialitate”….azil de bătrâni sau Spital privat….
  Sa vă dea Dumnezeu exact bolile de care se tratau acești micuți…domnule primar și tuturor celor care nu s au interesat de evoluția lucrărilor și deturnarea…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.