Acasă Infracțional Cutremurător: fetiță răpită din Brăila și violată de un tânăr din Băcani....

Cutremurător: fetiță răpită din Brăila și violată de un tânăr din Băcani. Fata a sunat la 112 chiar din casa violatorului, fiind ghidată prin telefon de polițiști ce să facă până va fi preluată

0

de Simona MIHĂILĂ

Caz cutremurător petrecut în județul Vaslui: o fetiță în vârstă de 13 ani a fost sechestrată și violată de un individ de 22 de ani, după ce acesta a răpit-o dintr-un sat din comuna Brăila.

Fata a fost băgată cu forța într-o mașină și adusă în casa agresorului, în Băltățeni. După viol, copila a reușit să ia legătura cu polițiștii, care i-au dat indicații prin telefon cu privire la ce trebuie să facă până când va fi preluată de un echipaj al poliției.

Autoritățile din Brăila au declanșat miercuri, 23 noiembrie, mecanismul ”Alertă răpire copil”, activându-se celula de criză, după dispariția fetei. Aceasta se afla în casa verișoarei sale din satul Scorțaru Nou, județul Brăila, când a fost răpită.

Verișoara, în vârstă de 18 ani, a intrat într-o legătură de prietenie pe rețeaua TikTok cu individul de 22 de ani din Băcani și au stabilit de comun acord să se întâlnească.

Miercuri dimineață, tânărul, însoțit de un prieten, a sosit cu mașina în satul noii iubite, agățată pe TikTok. Până să ajungă la ea, aceasta s-a hotărât să evite întâlnirea și a plecat de acasă, lăsând-o singură în locuință pe verișoara ei mai mică, în vârstă de 13 ani.

Individul s-ar fi enervat când a constatat că ”iubita” l-a lăsat cu ochii în soare după ce a străbătut drumul atâtea ore. Prin urmare, ajutat de prietenul cu care a venit, ar fi băgat-o cu forța în mașină pe minoră și a adus-o acasă la el, în comuna Băcani.

Au urmat ore întregi de coșmar pentru biata copilă. La un moment dat, profitând că violatorul a ieșit din încăpere, i-a luat telefonul și și-a sunat mama. Femeia a alertat serviciul 112, după care polițiștii au reușit să ia legătura telefonic cu fata.

Aceștia au rămas în dialog cu ea, cerându-i să le respecte indicațiile pas cu pas. Urmându-le sfatul, fata s-a baricadat într-o cameră alăturată în așa fel încât agresorul nu a putut intra peste ea până la venirea echipelor de salvare.

”Ieri, 23 noiembrie 2022, ora 17:37, Poliția Municipiului Bârlad a fost sesizată prin apel 112, cu privire la producerea unei infracțiuni de viol, în comuna Băcani, județul Vaslui. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Secției 3 de Poliție Rurală Bârlad au stabilit că, la data de 23 noiembrie 2022, un prezumtiv autor, bărbat în vârstă de 22 de ani, ar fi abuzat sexual o minoră. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de viol și lipsire de libertate”, a declarat Mădălina Popa, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui.

Copila de 13 ani a fost preluată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui.

”În acest moment, minora este securizată într-un centru al instituției noastre, urmând a fi preluată de autoritățile din județul Brăila”, a a declarat, pentru Ziarul Obiectiv, Irina Câmpeanu, purtător de cuvînt al DGASPC Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.