Acasă Administrație publică ”Dacă REISER va fi trimisă la licitații ca să repare un trotuar,...

”Dacă REISER va fi trimisă la licitații ca să repare un trotuar, sperăm să nu aflăm că diverse firme private vor primi asemenea lucrări fără licitație de la Primăria Bârlad”

0

de Simona MIHĂILĂ

Daniel Buzamăt, directorul SC REISER SA Bârlad, firma de reparații străzi a Consiliului Local Bârlad, a declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă că de la 1 august nu va mai semna niciun stat de plată pentru membrii Consiliului de Administrație (CA) al societății pe care o conduce.

El a motivat că, atât timp cât primarul Dumitru Boroș și consilierii liberali care au votat ca REISER să nu mai primească de lucru de la municipiul Bârlad, decât dacă va câștiga lucrări scoase la licitație, societatea nu are nicio obligație de a-i ține în spate pe membrii CA.

Unul dintre subiectele abordate de domnul primar la ședința Consiliului Local, și mă surprinde acest lucru, este cel legat de salariile membrilor Consiliului de Administrație (CA). Cu câtă mânie proletară înfiera acest CA, în condițiile în care inițierea unui proiect de hotărâre pentru diminuarea salariilor este atribuția dumnealui, nu a mea. Dacă s-au tăiat salariile la muncitori, la personalul TESA, de ce nu a luat măsura diminuării indemnizațiilor membrilor CA? Vreau să anunț că, de la 1 august, nu voie mai semna nici măcar un stat de plată pentru membrii CA. Atât timp cât primarul și consilierii locali trimit REISER-ul să își câștige banii exclusiv de pe piața liberă și să participe la licitații cot la cot cu orice firmă privată, nu mai poate nimeni să ne impună să mai plătim salarii membrilor CA. Este anormal ca noi să ne zbatem pentru supraviețuire și să dăm banii pe care firma îi câștigă prin licitații unor persoane cu care nu mai avem nicio legătură. Dacă domnul primar și consilierii vor Consiliu de Administrație la REISER, atunci să asigure finanțarea indemnizațiilor. Ce treaba mai am eu?, a declarat Buzamăt.

Dacă e licitație, să fie pentru toată lumea

Directorul REISER a mai spus că i se pare normal ca REISER să intre în competiție prin licitație cu firmele private pentru a câștiga lucrări, dar nu va accepta ca diverse firme private să fi scutite de ”competiție” și să primească lucrări fără licitație de la Primăria Bârlad.

Atât timp cât eu voi fi director voi face așa încât REISER să devină și mai competitivă. Așa cum chiar domnul primar m-a lăudat în ședința de Consiliu Local, am reușit să obținem lucrări exterioare Bârladului: la Berești, la Țepu, la Pogana. O să reușim în continuare și grație utilajelor performanțe pe care le-am achiziționat. Chiar eu susțineam în anii din urmă că REISER trebuie să facă mai mult decât să aștepte finanțare de la bugetul orașului. Așa e firesc și în direcția aceasta se îndreaptă strădaniile mele. Dar nu voi tolera un lucru: să nu se întâmple cumva, ca anumite lucrări, cum ar fi o parcare, o plombare asfaltică etc. să ajungă pe mâna unor firme private, prin încredințare directă. E un lucru grav să trimiți firma orașului să câștige bani la licitații, iar banii orașului îi dai firmelor private, fără licitație”, a punctat Daniel Buzamăt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.