Acasă Administrație publică Dan Marian și Ciprian Trifan, aleși vicepreședinți ai Consiliului Județean Vaslui

Dan Marian și Ciprian Trifan, aleși vicepreședinți ai Consiliului Județean Vaslui

0

Dan Mihai Marian (ALDE și Ciprian Trifan (PSD) îl vor seconda în următorii patru ani pe Dumitru Buzatu, la conducerea Consiliului Județean Vaslui. Ei au fost aleși vicepreședinți în cadrul unei ședințe cu scântei.

Dumitru Buzatu

Polemicile s-au declanșat după ce Buzatu i-a anunțat pe consilieri că suplimentează ordinea de zi cu proiectul privind desemnarea vicepreședinților. Președintele CJ a motivat că parcurgerea procedurii trebuie făcută cât mai repede, pentru ca instituția să nu intre în blocaj în cazul în care președintele ar putea fi pus în imposibilitatea de a-și exercita îndatoririle.

Liberalii s-au revoltat, calificând decizia lui Buzatu drept incorectă față de cei doi consilieri PNL care nu au fost încă investiți în funcție și care și-ar putea dori să candideze pentru funcțiile de vicepreședinte. Buzatu a replicat că timp de o lună de zile, PNL i-a refuzat toate invitațiile la negocierile ce au vizat formarea majorității, desemnarea vicepreședinților etc. Liberalii au decis să nu participe la această ședință și au părăsit sala. Ei au fost urmați și de cei trei consilieri USR.

Majoritatea formată din PSD, pe de o parte și ALDE-Pro România, pe de altă parte, a supus la vot secret propunerile celor două formațiuni politice, așa încât Trifan a fost ales cu 19 voturi, iar Marian cu 18. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.