Acasă Politic Daniel Olteanu candidează pentru funcția de președinte al ALDE la nivel național

Daniel Olteanu candidează pentru funcția de președinte al ALDE la nivel național

0

Daniel Olteanu, fost deputat și prefect de Vaslui, ar putea deveni primul bârlădean lider de partid la nivel național. El este favoritul majorității liderilor ALDE din țară pentru președinția partidului, iar în această după-amiază, fostul deputat și-a anunțat decizia de a candida pentru funcția de președinte al ALDE.

”Momentele de reflecție după mandatul de deputat s-au încheiat, iar ceea ce urmează e cu adevărat o provocare: intru în competiția pentru președinția ALDE la nivel național!

Poate cel mai bun lucru în intervalul 2016 – 2020, alături de construirea unor relații umane excepționale, a fost activitatea parlamentară în sine. Știu că preocupările mele au fost și sunt ale tuturor românilor de bună-credință, iar acum am aflat că munca mea ca parlamentar și președinte de filială a avut un ecou mai mare decât m-am așteptat.

La propunerea colegilor din mai multe organizații ALDE din țară, am hotărât să le confirm încrederea și să mergem împreună mai departe, pe drumul reconstrucției partidului.

Nu plecăm de la zero, cei peste 1.000 aleși locali și sutele de mii de oameni care ne-au votat reprezintă motivul pentru care am acceptat să pornim o construcție ce se anunță pe cât de grea, pe atât de frumoasă”, a scris Olteanu pe contul său de socializare.

Fostul deputat subliniază că unul dintre lucrurile importante care l-au convins să candideze este activitatea sa de lider județean: ALDE Vaslui a obținut, atât la alegerile locale cât și cele parlamentare, unele dintre cele mai bune scoruri din țară.

”La întâlnirile din Craiova, Alba Iulia, București și Bacău, colegii care m-au nominalizat drept candidat au punctat un aspect care m-a pus pe gânduri: dacă exemplul activității ALDE Vaslui și al meu ar fi fost replicat, astăzi ALDE era partid europarlamentar și parlamentar, pentru că în Vaslui nu am fost niciodată sub pragul electoral. Ba mai mult, spre exemplu, am învins USR fără a face vreo alianță (cu un scor județean de aproape 10% la alegerile locale, cu patru primari, 80 aleși locali, vicepreșdinte al Consiliului Județean, toate prin forțe proprii!)”, a argumentat Olteanu.

Un alt imbold ține de noua direcție pe care el și alți lideri județeni din țară au dat-o partidului:

”Nu e vorba doar de o echipă care își dorește să candidez pentru funcția de președinte al partidului la nivel național, ci mai ales lideri care își asumă provocarea de a veni în fața românilor cu un proiect de țară care să dea României perspectiva de care are nevoie, dincolo de toate experimentele democratice din ultimii 30 ani: ROMÂNIA DEMNĂ. Cheia dezvoltării României demne e recuperarea decalajelor de dezvoltare între regiuni, în interiorul regiunilor și în interiorul comunităților.

Accentuez: toate trei de mai sus, pentru că ne adresăm tuturor românilor.

Îi aștept să facem o majoritate consistentă în cadrul partidului pe toți cei care cred în noi și vă aștept într-un proiect care, la câtă lipsă de reprezentativitate și de ancorare în realitate au acum «politicienii momentului», va fi o alternativă pentru mulți care nu se regăsesc în ceea ce le propune actuala clasă parlamentară”, a mai subliniat liderul județean al ALDE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.