Acasă National Daniel Olteanu, liderul ALDE, ia peste picior declarațiile halucinante ale premierului Cîțu,...

Daniel Olteanu, liderul ALDE, ia peste picior declarațiile halucinante ale premierului Cîțu, potrivit cărora românii au salarii mari, sunt fericiți, iar alimentele sunt ieftine

0

Elucubrațiile premierului Florin Cîțu (PNL), expuse în cadrul mai multor declarații publice din ultimele săptămâni, scandalizează opinia publică și provoacă reacții acide din partea liderilor celorlalte formațiuni politice.

Daniel Olteanu, liderul ALDE România, este unul dintre cei care l-au persiflat pe Cîțu pentru imaginea idilică pe care o zugrăvește economiei românești, în totală disonanță cu realitatea.

La sfârșitul lui iunie, premierul liberal spunea: ”Alimentele sunt ieftine, puterea de cumpărare creşte, creşte şi consumul. Românii sunt mai fericiţi. Institutul Naţional de Statistică a anunţat o creştere semnificativă a puterii de cumpărare. Câştigul salarial mediu net a crescut cu 11,9% în aprilie 2021, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Dar, şi mai important, datele INS au arătat o creştere semnificativă a puterii de cumpărare cu 8,4%”.

Recent, după ce guvernatorul BNR Mugur Isărescu a anunțat o inflație mai mare, premierul Florin Cîțu s-a grăbit să ”contracareze”, vorbind despre salariile magnifice pe care le câștigă românii.

„Am văzut ieri niște cifre interesante, mai mult de 1% dintre angajații din România au salarii de peste 3.000 de euro net, cum crește ponderea celor care au salarii de peste 1.000 de euro. România nu mai e o țară cu salarii mici. (…) Nu sunt cifre pe care le-am spus eu, le-am citit și eu”, a răspuns Cîțu, citat de HotNews.ro.

Într-o postare pe contul său de socializare, Daniel Olteanu îl invită pe primul ministru în ”România reală”, aceea în care oamenii abia trăiesc de pe azi pe mâine din cauza prețurilor care au explodat.

”Știe cineva în ce țară trăiește prim-ministrul Florin Cîțu? România e îngenuncheată de nivelul datoriilor făcute de Guvernul PNL-USR: datoria publică a ajuns la 528 miliarde lei, adică jumătate din PIB-ul estimat. Florin Cîțu anunță că plouă cu euro, dar tace mâlc când e întrebat ce-a făcut cu toți banii împrumutați. Investiții, NU. Salarii, NU. Pensii, NU. Alocații, NU.

Să-i spună cineva domnului Cîțu că, dacă o să coboare din biroul de premier mai departe de sediile de partid unde își face campanie, o să-l pocnească peste ochi șomajul și sărăcia din România reală.

D-le prim-ministru, dați-vă jos haina electorală, dați-vă jos și ochelarii de cal și reveniți cu picioarele pe pământ, în România noastră cea de toate zilele! Acolo unde prețurile (la combustibil, alimente, medicamente, materiale de construcții, imobiliare) o iau razna și românii sunt tot mai săraci, acolo unde alocațiile și pensiile sunt înghețate, iar datoria externă explodează!

PS: Dacă lucrurile merg așa de bine, de ce am mai avea nevoie de miliardele de euro împrumutate prin PNRR?”, a scris Daniel Olteanu pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.