Acasă Politic Daniel OLTEANU: ”PNRR, Planul Național la Sfantu’ Așteaptă: miliarde de euro pentru...

Daniel OLTEANU: ”PNRR, Planul Național la Sfantu’ Așteaptă: miliarde de euro pentru investiții, blocate în certurile PNL – USR”

0

Liderul ALDE, Daniel Olteanu, lansează o acuzație dură la adresa coaliției de guvernare: „calculul politic al PNL și al USR e făcut pe amânarea oricăror rezultate importante până în anul electoral 2024!”.

Olteanu susține că, din cauza acestui calcul politic, Planul Național de Redresare și Reziliență, cel mai amplu program de reforme al României, „s-a transformat în cel mai mare fâs”, cu „incompetență, superficialitate, șmecherii, întârzieri și amânări, totul pe miliarde de euro”.

Președintele liberal – democraților arată că, în acest fel, Guvernul PNL – USR a „ratat deja un an calendaristic din marja prevăzută pentru accesarea tuturor împrumuturilor, care trebuie făcute până în 2023”.

Mai mult, subliniază Daniel Olteanu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, care le „e dator românilor cu o demisie, a făcut ca PNRR-ul să devină o ficțiune, iar relansarea economică a României să fie o minciună legendară!”. Argumentul: „Frăția PNL – USR” din jurul Planului Național de Redresare și Reziliență, în care „întotdeauna mai apare câte un personaj care scrie dedicații pentru companii de stat și private”.

«Cum s-a transformat cel mai amplu program de reforme al României în cel mai mare fâs?

Incompetență, superficialitate, șmecherii, întârzieri și amânări. Totul pe miliarde de euro. 29,2 miliarde euro.

Vestea pe care ne-a dat-o recent ministrul userist al Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, că PNRR-ul României va fi aprobat de Comisia Europeană pe la toamnă, este dovada cea mai clară că Guvernul a dat cu oiștea-n gardul de la Bruxelles.

Anunțat încă de anul trecut, cu surle și tobe, de coaliția de la guvernare, Planul Național de Redresare și Reziliență mai are de trecut câteva hopuri importante până să ajungă să fie implementat acasă, într-o formă care să dea sens menirii pentru care a fost creat: ieșirea din criză și relansarea economică.

Noul termen estimat pentru aprobare ar fi, se pare, luna octombrie, ceea ce înseamnă că Guvernul PNL – USR a ratat deja un an calendaristic din marja prevăzută pentru accesarea tuturor împrumuturilor, care trebuie făcute până în 2023.

Mai mult decât atât, ministrul Ghinea a uitat și de demisia pe care ne-o promisese dacă PNRR nu e aprobat în septembrie.

O ratare deloc întâmplătoare. Calculul politic al PNL și al USR e făcut pe amânarea oricăror rezultate importante până în anul electoral 2024.», a declarat Daniel Olteanu. Președintele ALDE a menționat că liderii PNL – USR nu fac altceva decât să își pregătească terenul electoral, iar românilor le sunt servite amânări și pretexte în legătură cu PNRR.

«În timp ce liderii PNL – USR își pregătesc terenul electoral și nici că le pasă că proiectele prin PNRR trebuie finalizate în următorii 5 ani, pentru că altfel vom fi buni de plată, alte 16 state membre UE au planurile aprobate de Comisia Europeană (unele cu laudele aferente, cum e cazul Greciei) și primesc deja bani pentru investiții post-pandemie.

Ce primesc românii? Amânări și pretexte. Dl. Ghinea a uitat că e dator cu o demisie și ne spune triumfal că vom „avea la pachet mulți bani și multe reforme”, dar că „saga PNRR e mult mai complicată decât și-ar fi dorit”.

Da, domnule ministru Ghinea, aveți dreptate, ați transformat PNRR-ul într-o ficțiune, iar relansarea economică a României într-o minciună legendară!

O arată „Frăția PNL – USR” din jurul Planului Național de Redresare și Reziliență, în care întotdeauna mai apare câte un personaj care scrie dedicații pentru companii de stat și private.

Pentru români, PNRR s-a transformat într-o așteptare care începe să usture, pe măsură ce se strânge menghina certurilor dintre PNL și USR.», a mai spus liderul liberal – democraților, Daniel Olteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.