Acasă Politic Daniel OLTEANU, președinte ALDE: ”Cu ochii pe economia care explodează, premierul Cîțu...

Daniel OLTEANU, președinte ALDE: ”Cu ochii pe economia care explodează, premierul Cîțu nu vede prăpastia dintre săracii și bogații României”

0

Reacție acidă din ALDE la declarațiile recente ale prim-ministrului Florin Cîțu, potrivit căruia economia românească ar înregistra cea mai rapidă revenire după criză, din ultimul secol.

Liderul liberal-democrat Daniel Olteanu îi cere premierului să coboare în România reală, acolo unde nu economia explodează, ci șomajul și sărăcia. Președintele ALDE îi oferă premierului două exemple din România reală, unde prăpastia dintre săraci și bogați se adâncește. E vorba despre „distribuția golănească a investițiilor de la centru”, și de generațiile de copii flămânzi și fără acces la educație din județele afectate de alocarea dezechilibrată a resurselor.

Olteanu îl atenționează pe Florin Cîțu „să revină cu picioarele pe pământ, în România unde prețurile o iau razna și românii sunt tot mai săraci, unde alocațiile și pensiile sunt înghețate, iar datoria externă explodează”.

”Să-i spună cineva domnului Cîțu că, dacă o să coboare din biroul de premier mai departe de sediile de partid unde își face campanie, o să-l pocnească peste ochi șomajul și sărăcia din România reală.

Șomajul din acele județe afectate de alocarea dezechilibrată a resurselor, prin distribuția golănească a investițiilor de la centru (datele sunt publice), unde românii și-au pierdut locurile de muncă în pandemie, abia mai au cu ce să-și întrețină familiile și nu mai fac față scumpirilor.

Sărăcia din acele județe unde mii de copii se culcă flămânzi (date World Vision România 2020) și nu știu ce e aia vacanță școlară, fiindcă părinții n-au bani să-i trimită la școală”, a declarat președintele ALDE.

Daniel Olteanu a atras atenția că singurul loc unde finanțele duduie, mai ales după pandemie, e acela al pușculițelor de partid din Coaliție.

”Domnule Cîțu, degeaba anunțați triumfal că duduie economia, dacă nu vedeți prăpastia dintre săraci şi bogaţi, prăpastia care îngroapă țara!

Dați-vă jos haina electorală, dați-vă jos și ochelarii de cal și reveniți cu picioarele pe pământ, în România noastră cea de toate zilele! Acolo unde prețurile (la combustibil, alimente, medicamente, materiale de construcții, imobiliare) o iau razna și românii sunt tot mai săraci, acolo unde alocațiile și pensiile sunt înghețate, iar datoria externă explodează!

Da, există un sigur loc unde finanțele duduie: pușculițele de partid ale Coaliției. Pentru ele, Mercur nu e niciodată retrograd…”, a mai spus liderul ALDE, Daniel Olteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.