Acasă Politic Daniel Olteanu: ”Un nou episod din România absurdă: birocrația ne trimite copiii...

Daniel Olteanu: ”Un nou episod din România absurdă: birocrația ne trimite copiii la secțiile de terapie intensivă”

0

„Campania de vaccinare în școli există, dar lipsește cu desăvârșire. La fel ca guvernarea actuală, cu obiective la hectar și realizări la.. pahar!”, este concluzia liderului ALDE, Daniel Olteanu, după ce Guvernul a ratat și vaccinarea elevilor în instituțiile de învățământ.

Olteanu susține că incompetența autorităților, care „au anunțat cu surle și tobe campania de vaccinare”, dar nu au luat nicio măsură pentru a facilita vaccinarea propriu-zisă a elevilor, reprezintă un semnal clar pentru toți românii: „scapă cine poate!”.

Președintele ALDE atenționează că, în condițiile în care școlile nu pot colecta formularele pentru acordul de vaccinare de la părinți, deoarece „autoritățile nu s-au hotărât nici acum, la aproape două săptămâni DUPĂ începerea cursurilor, cine poate colecta legal, aceste date, birocrația trimite copiii la secțiile de terapie intensivă”. Mai mult, arată Daniel Olteanu, dacă statul român, prin instituțiile sale, are mâinile legate, înseamnă că, în România, „în loc să guverneze oameni responsabili, guvernează absurdul”.

«Valul 4 de Coronavirus lovește din plin în bebeluși, copii și tineri, iar statul român, prin instituțiile sale, are mâinile legate.

Campania de vaccinare în școli bate pasul pe loc, deși a fost anunțată cu surle și tobe de către Ministerul Sănătății și cel al Educației, și prezentată drept soluția salvatoare pentru menținerea învățământului deschis în sistem față în față.

Cel mai mic bolnav de COVID-19 de la ATI are doar 13 zile, iar copiii de grădiniță și elevii de școală primară se infectează într-un ritm copleșitor, după cum avertizează medicii. În această situație, părinții care vor să-și vaccineze copiii s-au trezit din nou în Absurdistan, țara în care, în loc să guverneze oameni responsabili, guvernează absurdul.

Birocrația ne trimite copiii la secțiile de terapie intensivă: școlile nu pot colecta formularele pentru acordul de vaccinare de la părinți, pentru că autoritățile nu s-au hotărât nici acum, la aproape două săptămâni DUPĂ începerea cursurilor, ce instituție are dreptul, conform legii, să strângă date cu caracter pesonal, Ministerul Sănătății sau Direcția de Sănătate Publică?

După ce Guvernul a bifat ratare după ratare în ceea ce privește campania de vaccinare anti COVID, iar românilor li s-au servit porții uriașe de fericire în loc de doze corecte de informare, acum incompetența pe toată linia aruncă în aer și campania de vaccinare în școli.», a declarat Daniel Olteanu. Președintele ALDE a menționat că, în situația în care autoritățile nu au pregătit în niciun fel deschiderea în siguranță a noului an școlar, copiii români sunt „pe cont propriu în fața valului 4 al pandemiei”.

«Nicio școală nu a solicitat până acum echipe mobile pentru că „sunt neclarități cu privire la bază legală a formularului” prin care școlile pot solicita părinților intenția de vaccinare, a anunțat sec ministrul Educației, care a confirmat că instituția pe care o conduce „are mâinile legate”. Cu alte cuvinte, scapă cine poate!

De ce? Pentru că, într-o vară întreagă, autoritățile au fost în vacanță și nu au făcut nimic pentru a rezolva problema „neclarităților” din formularele de consimțământ prin care părinții pot decide dacă sunt de acord cu vaccinarea copiilor.

Cum se respectă regulile sanitare în școli? Au apărut suficiente exemple care arată că nu se face aerisirea sălilor de clasă, măștile sunt facultative și nu sunt distribuite gratuit în școli, regulile de distanțare nu sunt respectate. Copiii noștri sunt pe cont propriu în fața valului 4 al pandemiei.

Campania de vaccinare în școli există, dar lipsește cu desăvârșire. La fel ca guvernarea actuală, cu obiective la hectar și realizări la.. pahar!», a mai spus liderul liberal-democraților, Daniel Olteanu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.