Acasă Politic ”De ce nu ies la rampă parlamentarii PNL și USR din județul...

”De ce nu ies la rampă parlamentarii PNL și USR din județul Vaslui, pentru a le explica vasluienilor de ce Guvernul nu le-a dat niciun leu pentru calamități?”

0

Deputatul social-democrat Eduard Popica a criticat recent, în cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o alături de șeful său de partid, Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean (CJ) tăcerea parlamentarilor puterii în legătură cu tratamentul discriminatoriu aplicat de Guvern județului Vaslui, după ce mai multe comune au fost distruse de inundații.

Popica a condamnat ”ipocrizia” cu care aceștia lansează mesaje publice prin care transmit că județul Vaslui nu a primit bani pentru calamități din pricină că primarii nu au cerut.

”Se vehicula zilele acestea că raportul Prefecturii Vaslui privind calamitățile din județ nu ar fi ajuns la București, sugerându-se de fapt că primarii vasluieni și conducerea Consiliului Județean nu ar fi trimis în timp util raportul. Nu este adevărat. Vasluienii sunt mințiți de premierul Florin Cîțu. Primarii din partea de nord a județului, acolo unde fenomenele meteo au provocat distrugeri masive, au trimis sesizări Comisiei Județene pentru Situații de Urgență, s-au făcut verificări în teren și nu am motive să cred că prefectul județului nu a trimis acest raport la Guvern”, a declarat deputatul Eduard Popica în conferința de presă.

Parlamentarul PSD a amintit că în timpul ultimelor inundații, când partea de nord a județului era înghițită de ape, premierul Cîțu se afla la Vaslui pentru întâlniri de partid.

”Nu l-a interesat subiectul inundațiilor, cum nu l-a interesat să stea la discuții cu primarii și conducerea CJ, care l-au așteptat civilizat să își spună păsurile. Ne-a ignorat în aceeași manieră sfidătoare cu care a marginalizat întreg județul Vaslui. Revoltător este că parlamentarii puterii nu vorbesc nimic despre acest subiect. Avem parlamentari PNL, avem și de la USR, oameni care ar fi trebuit să tragă pentru acest județ, să ne susțină, să se zbată. Ca să nu ne fi trezit, așa cum s-a întâmplat, cu o hotărâre de Guvern prin care județul Vaslui, un județ calamitat, să primească ZERO lei”, a mai spus deputatul Eduard Popica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.