Acasă Local Debutează cel mai mare proiect de extindere a rețelelor de apă și...

Debutează cel mai mare proiect de extindere a rețelelor de apă și canalizare din județul Vaslui. Iată primele patru comune unde încep lucrările

0

Cel mai mare proiect de extindere a rețelelor de apă și de canalizare derulat la nivelul județului Vaslui după 1990 debutează în zilele care urmează.

Miercuri, în prezența lui Dumitru Buzatu și Ciprian Trifan, președintele și vicepreședintele Consiliului Județean, și a lui Gabriel Beșleagă, directorul SC Aquavas, a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor pentru primele patru unități administrativ-teritoriale care beneficiază de investiții importante: Muntenii de Sus, Tanacu, Văleni și Ferești.

Durata contractului este de 56 de luni, din care 20 de luni este durata de execuție, valoarea investițiilor fiind de peste 107 milioane de lei.

„După o muncă de aproape cinci ani, pentru noi este un lucru foarte important obținerea acestei finanțări. Dincolo de finalul implementării acestei aplicații, extinderea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare, tot vom mai avea de lucru, fiindcă în cadrul acestui proiect facem rețele conforme, dar în localitățile noastre nu toate rețelele sunt conforme și pentru a fi preluate va trebuie să lucrăm și să sprijinim acele administrații publice locale pentru a conforma aducțiunile de apă existente și pentru extinderea canalizărilor. Pasul cel important a fost făcut. Dacă am ajuns și la semnarea primelor contracte de execuție a lucrărilor din cadrul acestui proiect, asta înseamnă că suntem pe drumul cel bun și sperăm că vor înțelege toate UAT-urile care e necesitatea acestor investiții, asigurând cofinanțarea, fiindcă nu sunt scutite de anumite contribuții. Vor trebui să facă niște eforturi financiare destul de mari și îi sfătuiesc să facă apel la împrumuturile cu această destinație derulate prin Trezorerie”, a declarat Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, în cadrul unei conferințe de presă.

Lucrările în cele patru comune vor fi executate de asocierea SC Nomis 2003 SRL – SC Global Ports’s Services SRL – SC Nomicris Construct SRL – SC Diluca Project SRL – SC Nompelet SRL.

Iată principalele investiții de care vor beneficia locuitorii celor patru comune:

Muntenii de Sus – valoare investiție: 27.444.415 lei

alimentarea cu apă a localităților Muntenii de Sus si Satu Nou se va realiza din sistemul de distribuție al municipiului Vaslui care asigură apă potabilă cu o calitate care corespunde legislației in vigoare, prin intermediul unei conducte de aducțiune apă tratată cu lungimea totală de 21,23 km.

Rețeaua de distribuție a apei existentă în comuna Muntenii de Sus însumează o lungime de aproximativ 19,39 km și nu necesită investiții în cadrul proiectului. Pentru a transporta apa tratată, se propun 4 stații de pompare.

în Muntenii de Sus se renunța la stația de tratare existentă și se propune o stație de clorinare cu capacitatea de 2,9 l/s, echipată cu instalație de dozare hipoclorit de sodiu.

în Satu Nou se renunță la stația de tratare existentă și se propune o stație de clorinare cu capacitatea de 5,5 l/s, echipată cu instalație de dozare hipoclorit de sodiu.

înființarea rețelei de canalizare (deoarece în comuna Muntenii de Sus nu există rețea de canalizare).

– realizarea a 8 stații de pompare a apei uzate noi (SPAU) și conductele de refulare aferente

– Extinderea rețelei de canalizare se va face pe o lungime totală de 23.855 m cu 1.145 racorduri noi si 5,06 km conducte de refulare.

Tanacu – valoare investiție 12.539.573 lei

– Rețeaua de distribuție a apei în comuna Tanacu însumează o lungime de aproximativ 18,4 km și se propune extinderea rețelei de distribuție existente.

extinderea rețelei de distribuție a apei se va face cu 22.445 m, din care lungimea rețelei redimensionate este de 5,44 km si 567 branșamente noi, din care 196 branșamente sunt pe rețeaua redimensionată.

la Tanacu se propune o stație de clorinare cu capacitatea de 4,92 l/s pentru a acoperi întregul necesar al zonei de alimentare cu apă, echipată cu instalație de dozare hipoclorit de sodiu.

cămine debitmetru intrare/ieșire, rețele in incinta, clădire birouri si magazie tip container, împrejmuire, porți, drumuri in incintă, bazin vidanjabil, grup electrogen fix inclusiv platformă, lucrări electrice si SCADA.

Văleni – 56.471.814 lei

înființare rețea de canalizare (deoarece în comuna Văleni nu există rețea de canalizare este necesară înființarea acesteia cu prevederea tuturor construcțiilor necesare: cămine de vizitare si cămine de racord la gospodăriile de pe traseu):lungime totală de 37.376 m și 1.574 racorduri.

– pentru funcționarea rețelei de canalizare este necesară construirea a 16 noi stații pompare apă uzată (SPAU) și conductele de refulare aferente.

– zona de alimentare cu apa Văleni are in componenta localitățile Văleni și Moara Domnească

extinderea rețelei de distribuție a apei cu 31.151 m și 1.196 branșamente noi

proiectarea și execuția stațiilor de pompare din rețeaua de distribuție a apei sunt prevăzute 3 stații de pompare

realizarea a 3 stații de pompare pentru asigurarea debitului și a presiunii

realizarea unei stații de pompare pentru a transporta apa tratată prin conducta de aducțiune propusă din rețeaua de distribuție Vaslui la gospodăriile de apa existente în Văleni

la Văleni se renunță la stația de tratare existentă și se propune o stație de clorinare cu capacitatea de 9 l/s echipata cu instalație de dozare hipoclorit de sodiu.

Ferești – 10.965.298 lei

extinderea rețelei de alimentare cu apă cu 16.725 m și 667 branșamente noi.

pentru asigurarea debitului și a presiunii necesare consumatorilor este propusă o stație de pompare pe rețeaua de distribuție

– stație de clorinare cu capacitatea de 4,4 l/s pentru a acoperi întregul necesar al zonei de alimentare cu apă, echipată cu instalație de dozare hipoclorit de sodiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.