Acasă Politic Decizia profesorului care l-a învins în instanță pe Boroș, după ce i-a...

Decizia profesorului care l-a învins în instanță pe Boroș, după ce i-a încălcat dreptul de a intra în Consiliul Local și l-a dat afară ilegal din PNL

0

Material de propagandă electorală, comandat de Partidul Alianța Liberalilor și Democraților – ALDE, filiala județeană Vaslui. Cod unic de identificare mandatar financiar coordonator: 21200063

Cazul profesorului bârlădean Silviu Budescu este unul de notorietate în județul Vaslui. Nu doar că el e unul dintre puținii români care s-a luat la trântă cu gigantul E.ON, după ce a fost furat cu o nesimțire halucinantă la factura de curent electric. Ci și pentru că l-a învins pe Dumitru Boroș în toate instanțele, cu toată pregătirea avocățească a primarului liberal.

Silviu Budescu a primit confirmarea de la Justiția română că Boroș a săvârșit abuzuri în ceea ce îl privește, de la faptul că i-a interzis intrarea în Consiliul Local (deși era un drept câștigat la alegerile din 2016) și până la excluderea din PNL.

Dacă Boroș ar fi avut respect pentru alegerea bârlădenilor care l-au votat pe Budescu pe lista de consilieri, în 2016, dar și pentru lege, în ultimii doi ani profesorul de istorie ar fi fost consilier local.

Silviu Budescu face parte din grupul liberalilor pe care gruparea Boroș-Tătaru i-a alungat din PNL: deputatul Daniel Olteanu, Ionuț Ghiur (primarul de la Vinderei), consilierul județean Liviu Cain (Murgeni), Robert Ciprian Tamaș (primar Șuletea), Nixon Ibănescu (primar Gherghești), Mirel Balaban (Mălușteni), Alexandru Iacob (primar Perieni), Marius Ciocan (primar Pochidia), Antoaneta Butnaru (primar Arsura), Adrian Todireasa, consilier bârlădean, etc.

Toți aceștia au fost ”pedepsiți” de conducerea PNL pentru că s-au situat de partea lui Daniel Olteanu, după ce Nelu Tătaru și Dumitru Boroș l-au marginalizat, speriați de popularitatea uriașă a acestuia în rândul liberalilor din județul Vaslui.

Prin urmare, Silviu Budescu, la fel ca cei mai mulți din lista mai sus prezentată, a decis să-și continue drumul în politică tot alături de Olteanu.

”Nu pot trăda propriile mesaje pe care le transmit elevilor mei, mesaje care încurajează la implicare în viața publică”

”Chiar dacă accesul meu la funcția de consilier local al municipiului Bârlad a fost stopat acum doi ani de interese meschine și interesate ale domnului primar Boroș și a unora dintre apropiații lui, nu am renunțat la ideea de a contribui la dezvoltarea și bunăstarea acestui oraș de care am fost tare mândru o lungă perioadă de timp. Și cred că cei din generația mea pot să confirme cu ce mândrie spuneam că suntem BÂRLĂDENI, mai ales în studenție.

Însă prezentul nu este ceea ce doream eu și mulți dintre concitadinii mei. Deoarece nu pot trăda propriile mesaje pe care le transmit elevilor și apropiaților mei, mesaje care îi încurajează la implicare în viața publică am hotărât să candidez din nou la funcția de consilier local.
Îmi asum această hotărâre deoarece consider că pregătirea și educația mea mă ajută să înțeleg realitatea, să analizez trecutul și să concep un viitor pe baza învățăturilor din trecut și din viață.

Nu am experiență administrativă dar știu să evaluez și să analizez aceste exemple care mă vor ghida către a lua hotărâri corecte.

Și mai am ceva! O sete profundă de schimbare, pe baza respectului, a valorii și a adevărului. Nu îmi este teamă să înfrunt realitatea și nu voi lăsa pe nimeni să încalce regulile care trebuie să ghideze pe cei care își asumă responsabilitatea administrării orașului.

Am să militez pentru corectitudine, implicare, respectarea cuvântului, dar și pentru multă muncă. Voi fi deschis la evoluție și voi combate nedreptatea.

Am dovedit în viața mea că nu accept nedreptatea când am luptat pentru drepturile celor din învățământ ca lider sindical, dar și când am luptat în justiție pentru drepturile mele și ale familiei mele (a se vedea sentințele favorabile împotriva E-on și PNL).

Cei care mă cunosc îmi știu principiile care mă ghidează în viață și știu că eu nu renunț la ele. Am fost consecvent și rămân consecvent. Faci compromisuri atunci când rezultatul este benefic pentru majoritate, dar nu îți compromiți felul tău de a fi și respectul celorlalți.

Din aceste motive am ales echipa din jurul domnului deputat Olteanu și a domnului Dan Marian pentru că au dovedit că au aceeași structură și idei. Și mai ales, sunt deschiși la idei noi, acceptă critica constructivă și respectă valoarea umană”, a scris Silviu Budescu pe contul său de socializare.
Budescu a intrat în învățământ în urmă cu 23 de ani. Acum este profesor la Colegiul Național ,, Gh. Roșca Codreanu” și la Școala Gimnazială ,,George Tutoveanu” .

”Dreptatea e mai presus de toate orgoliile, iar asta ar trebui să învețe și cei care ne-au alungat pe noi din PNL”

Deputatul Daniel Olteanu, candidatul ALDE pentru funcția de primar al Bârladului, se declară norocos de intrarea lui Budescu în echipa sa.

”Dacă e să aleg un singur cuvânt pentru a-l descrie pe profesorul, colegul și prietenul meu Silviu Budescu, acela e CARACTER.

Sunt norocos că am în echipa mea un OM corect, profund și loial în primul rând adevărului, adevăr pentru care Silviu a dovedit deja că e în stare de orice efort ca să-l scoată la lumină.

A câștigat procesul cu actualii șefi ai PNL Bârlad, care l-au exclus chiar în momentul în care ar fi trebuit să devină, conform listei asumate în 2016, consilier local.

Dreptatea e mai presus de toate orgoliile și de toate interesele mărunte, iar asta ar trebui să învețe și cei care ne-au alungat pe noi din PNL și care, în continuare, nu dau doi bani pe libertatea de exprimare și pe dreptul celorlalți de a avea altă opinie.

La fel ca mine, Silviu Budescu nu se teme să spună lucrurilor pe nume și le spune ori de câte ori are ocazia, dovadă fiind și sentințele favorabile pe care le-a obținut împotriva abuzurilor E-On.

În fața elevilor săi, la clasă, spune adevărul istoric; în fața bârlădenilor, din postura de consilier local, Silviu va pune punctul pe «i» într-o administrație dedicată exclusiv cetățenilor.

Am încredere că anii de studiu, experiența la catedră, spiritul critic dar și cel practic îl fac pe Silviu Budescu să fie persoana potrivită pentru a reprezenta bârlădenii în administrația locală”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.