Acasă Politic Deputatul Eduard Popica: ”Am avut dreptate. Abuzurile la care este supusă România...

Deputatul Eduard Popica: ”Am avut dreptate. Abuzurile la care este supusă România continuă”

0

Deputatul vasluian social-democrat Eduard Andrei Popica este unul dintre parlamentarii care au salutat decizia Curții Constituționale a României după ce aceasta a declarat neconstituțională revocarea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului.

”Iată ca am avut dreptate cu tot ceea ce semnalam în urmă cu două săptămâni, când am asistat la una dintre cele mai nocive fapte de execuție, care putea crea un precedent extrem de periculos pentru instituția Parlamentului. Astăzi Curtea Constituţională a României a declarat, in UNANIMITATE, NECONSTITUTIONALA revocarea din funcţie a Avocatului Poporului a doamnei Renata Weber, eliminând astfel un abuz asupra unei instituții fundamentale ale statului”, a scris deputatul Popica pe contul său de socializare.

Tot aici, pe 16 iunie deputatul PSD acuza că revocarea Renatei Weber era una abuzivă, care nu respecta procedura prevăzută de regulamentul Camerei Deputaților. Printre încălcările comise de parlamentarii puterii, Eduard Popica enumera atunci convocarea care se făcuse prin SMS cu doar câteva ore înainte de ședință, și nu cu 48 de ore înainte, lipsa documentelor cu motivele revocării, precum și faptul că argumentele au fost expuse într-o manieră asemănătoare celei dintr-un proces în instanță.

Deputatul Popica a avertizat asupra vitezei suspecte cu care guvernanții pregătesc un pachet de acte normative ce urmează a fi aprobate și care ar servi intereselor de partid ale celor de la putere.

”Dragi vasluieni, abuzurile la care este supusa România continua, Guvernul României pregătind astăzi (pe surse), in ședința de Guvern, nu mai puțin de 25 de ordonanțe de urgentă. Este pentru a doua oară in acest an când recurg la astfel de tertipuri pentru a-și rezolva problemele strict personale și a clientelei lor politice, nicidecum problemele cetățenilor acestei tari”, a remarcat deputatul Eduard Popica în postarea de pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.