Acasă Politic Deputatul Eduard Popica: ”Prețul lemnelor de foc pentru populație trebuie compensat, nu...

Deputatul Eduard Popica: ”Prețul lemnelor de foc pentru populație trebuie compensat, nu plafonat”

0

”Prețul lemnelor de foc pentru populație trebuie compensat, nu plafonat, cum este în prezent”, spune deputatul social-democrat Eduard Andrei Popica.

Parlamentarul PSD este de părere că mecanismul de plafonare a prețului lemnelor de foc pentru populația vulnerabilă propus de Ministerul Mediului este deficitar și amplifică fenomenul furturilor din păduri și comerțul ilegal.

”O recunoaștere a disfuncționalității acestuia este intenția majorării plafonului cu care se vinde lemnul de foc, de la 400 la 550 de lei/metru cub. De aceea, PSD propune acordarea unui sprijin țintit către consumatorul final, adică un ajutor financiar ce să poată fi decontat doar în baza unei chitanțe care să demonstreze achiziția legală a lemnului de foc. Doar în acest fel avem garanția că locuințele populației vor putea fi încălzite în această iarnă la un preț suportabil. Activiștii de mediu au tras un semnal de alarmă, în baza raportărilor Sistemului informatic integrat de monitorizare a trasabilităţii materialelor lemnoase (SUMAL), că transporturile ilegale au devenit o normalitate la aproape o lună de la intrarea în vigoare a Ordonanţei care plafonează preţul lemnului de foc la 400 lei/mc”, a mai precizat deputatul Eduard Popica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.