Acasă Politic Deputatul Eduard Popica, scandalizat de frauda comisă la votarea moțiunii împotriva ministrului...

Deputatul Eduard Popica, scandalizat de frauda comisă la votarea moțiunii împotriva ministrului Ghinea

0

Deputatul vasluian Eduard Popica a anunțat că se alătură colegilor săi din PSD care vor depune plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva deputatei USR Cristina Prună, pe care o acuză de încălcarea flagrantă a legii în timpul ședinței de marți, când a fost supusă la vot motiunea PSD ”România Eșuată”.

La numărarea voturilor, Cristina Prună, care a condus ședința, a pus la socoteală și voturile exprimate online, încălcând legea spun social-democrații, într-o încercare de a frauda rezultatul votului.

Stimați vasluieni, Moțiunea simpla depusă de PSD împotriva lui Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și proiectelor europene, a fost adoptată astăzi in plenul Camerei Deputaților. In disperare de cauza, PNL și USR încearcă prin tot felul de tertipuri și mijloace sa tergiverseze rezultatul votului, făcând scut in jurul celui care a creat un real dezastru din PNRR. Astfel, conform art 129, alin 3 din Regulamentul Camerei deputaților, «se pot dezbate şi vota prin mijloace electronice doar actele normative care sunt strâns legate de situaţia excepţionala». Totodata, conform Deciziei CCR Nr. 148/2007, moțiunile simple nu sunt acte normative. Pe cale de consecință, coroborând Regulamentul Camerei deputaților, care este lege și Decizia CCR enunțată anterior, moțiunea simpla nu putea fi votată decât de cei prezenți in Plenul Camerei Deputaților. In acest context moțiunea simpla depusă împotriva ministrului Ghinea a trecut cu o majoritate de mai bine de 20 de voturi”, a declarat Eduard Popica.

Deputatul PSD i-a etichetat pe liberali și useriști drept ”disperați care încearcă sa se agate de scaunul puterii nefiind interesați de dispozițiile legale și încălcând legea peste limita penalului”.

Moțiunea de cenzură inițiată de pesediști se numește ”România Eșuată. Recordul «fantastic» al Guvernului Cîțu”.

”Guvernarea PNL-USR-UDMR conduce economia României spre prăpastie cu o viteză uluitoare!România trăiește de pe o zi pe alta, din împrumuturi masive luate la dobânzi astronomice. Prețurile au explodat, buzunarele românilor s-au golit. Facturile s-au dublat, alimentele de bază au devenit bunuri de lux, medicamentele esențiale ori nu se găsesc,ori sunt foarte scumpe. Cursul euro/leu a ajuns la 5 lei, iar litrul de benzină a depășit 6 lei. Numai ”lucruri fantastice”!!!Datoria publică bate record după record, iar de ținta de deficit de 3% nu își mai amintește nimeni! Cu toate acestea, alocațiile, salariile și pensiile sunt înghețate și antreprenorii se plâng că statul nu le plătește lucrările efectuate! Nu se dau bani la stat, nu se dau bani nici la privat! Și atunci, întrebarea care este pe buzele tuturor românilor este: CE AȚI FĂCUT CU BANII, DOMNULE CÎȚU!? Ați scumpit viața oamenilor ca să puteți trăi voi pe picior mare! Ați bătut un record ”fantastic”! Asta ați făcut!

…În realitate, efectele guvernării PNL-USR-PLUS-UDMR sunt crunte: creșterea preturilor la alimente de bază, medicamente și utilități este de peste 10%, în timp ce salariile și pensiile au înghețat. Aceasta înseamnă MINUS 10%scădere a puterii de cumpărare pentru 90% dintre salariați și pensionari! Mai mult, BNR anunță o dublare a inflației în2021. Este efectul creșterii dramatice a costului vieții: +7% la pâine, +22% la fasole, +13% la ulei, +8% la brânză, + 29% la combustibil, +20% la energie, +25% la gaze și +7,5% la apă. Iar de la1 iulie vin noi scumpiri!”, se arată în textul moțiunii de cenzură a PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.