Acasă Politic Deputatul Eduard Popica vine cu detalii despre noile măsuri sociale și economice,...

Deputatul Eduard Popica vine cu detalii despre noile măsuri sociale și economice, printre care amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci și acordarea sumei de 700 de lei pensionarilor cu pensii mici

0

Deputatul social-democrat Eduard Andrei Popica a expus pe pagina sa de socializare cele mai importante măsuri sociale și economice adoptate recent de coaliția de guvernare.

Programul, intitulat ”Sprijin pentru România”, a fost inițiat la propunerea PSD și va fi pus în practică de la 1 iulie, valoarea acestuia fiind de 1,1 miliarde de euro.

”Traversăm cu toții o perioadă tulbure, pricinuită de un context neașteptat, care a luat prin surprindere întreaga lume. În mod evident, pentru noi, ca partid social-democrat, prima abordare a acestei crize este de a proteja categoriile cele mai vulnerabile ale populației și de a gândi măsuri imediate de consolidare fiscală așa încât efectele să fie cât mai ușor de suportat”, ne-a declarat deputatul Popica.

Prin urmare, din punct de vedere social, programul prevede:

* Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.

* Acordarea unui sfert din diferența de salariu în conformitate cu legea salarizării unitare cuvenită salariaților din sistemul public.

* Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 de lei.

Totodata vor fi luate măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel:

* Diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10%, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile și asistența socială.

* Suspendarea angajărilor la stat începând cu 1 iulie.

* Creșterea colectării veniturilor la bugetul general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei.

* Accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.