Acasă Politic Deputatul Mihai Botez (USR) își dă demisia din Parlament: ”Nu vreau pensie...

Deputatul Mihai Botez (USR) își dă demisia din Parlament: ”Nu vreau pensie specială”

0
Mihai Botez

Onoare până la capăt! Mihai Botez, singurul deputat de Vaslui al USR, demisionează din Parlament. Botez își va prezenta demisia astăzi, la fel ca toți colegii săi, deputați și senatori ai USR, care au anunțat că demisionează în bloc pentru a nu beneficia de pensie specială.

Gestul useriștilor este unul de onoare, în spirit de frondă pentru anomalia legislativă care le permite demnitarilor să încaseze din banii munciți de poporul român, o pensie în plus, numită ”specială” drept compensație pentru mandatele de aleși. O perioadă oricum plină de avantaje, în care cei mai mulți au dormit în papuci, și-au aranjat rudele în posturi calde, și-au pregătit chiar lor asemenea posturi pentru vremurile când nu vor mai fi parlamentari și în care și-au îndestulat cu bani publici clientela politică.

”Îmi voi da demisia din Parlament alături de colegii mei pentru a nu putea beneficia de pensie specială. Am candidat și candidez din nou pentru a reconstrui dialogul și încrederea cetățenilor în parlamentari și cred că asta se poate face dacă aleșii vor înțelege să renunțe la privilegii.

Avem indemnizații bune din care se plătesc taxe și pentru pensii și vom beneficia de pensia conform contribuției. Nu-ți pune nimeni pistolul la tâmplă să intri în Parlament, ci candidezi și faci eforturi pentru asta știind ce indemnizație ai. Dacă e prea puțin, nu mai candida, lasă pe altul. Pensia specială a parlamentarilor este o insultă la adresa contribuabililor și trebuie eliminată”, a declarat, pentru Ziarul Obiectiv, deputatul Mihai Botez.

Botez demonstrează, astfel, întocmai ca întreaga echipă USR din Parlament, că este până la capăt de partea unui principiu de la care nu au abdicat nicio secundă, în ciuda piedicilor pe care le întâmpină proiectul de lege, privind eliminarea pensiilor speciale.

”S-a aflat de intenția noastră de a demisiona și aud că și alți câțiva lideri politici s-au grăbit să anunțe că și ei demisionează. Foarte bine fac, dar nu așa! Înainte de a demisiona, îi invitam să voteze proiectul de lege al USR de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor. Fără a vota acest proiect, gestul lor de a ne imita în această demisie este tipul de demagogie ieftină cu care ne-au obișnuit deja. Ca de fiecare dată de când USR a apărut în peisajul politic, celelalte partide se chinuie să se țină după noi. Românii care vor schimbare, să voteze masiv cu partidul care are curajul să producă această schimbare”, ne-a mai declarat Mihai Botez. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.