Acasă Politic Deputatul Olteanu: ”Alocații duble pentru copii, de la 1 august. CCR a...

Deputatul Olteanu: ”Alocații duble pentru copii, de la 1 august. CCR a dat undă verde, după ce PNL a atacat legea”

0

Veste bună pentru mii de copii din județul Vaslui. De la 1 august alocațiile se vor dubla, după ce Curtea Constituțională a României (CCR) a dau undă verde la aplicarea legii.

Legea privind dublarea alocațiilor pentru copii ajunsese pe masa CCR ca urmare a faptului că PNL s-au opus dublării alocațiilor, pe motiv că nu găsesc surse de finanțare.

”Liderii PNL vor trebui să se conformeze și să le dea copiilor, fără întârziere, banii care li se cuvin. E vorba despre 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani și 600 lei pentru copiii de la 0 la 18 ani, cu handicap. Toate aceste sume nu repară, însă, nedreptatea uriașă pe care actualii lideri ai PNL au făcut-o tuturor copiilor atunci când au atacat la CCR legea privind dublarea alocațiilor. Este de neînțeles pentru mine modul în care guvernanții se iau la trântă cu legi pe care se bat cu pumnul în piept că le susțin atunci când nu sunt la Putere, dar pe care le critică și le desființează când ajung să conducă țara. A-i priva pe cei mici de șansa de a avea condiții mai bune de studiu, de exemplu, cu ajutorul unor echipamente electronice scumpe și greu de procurat (tabletă, laptop, e-reader și altele asemenea), care ajung să fie cumpărate din economisirea mai multor alocații, este o pedeapsă nemeritată. Cu ce v-au greșit acești copii? Copiii nu au politică.”, a declarat deputatul Daniel Olteanu.

Olteanu face un apel la membrii și simpatizanții PNL să se delimiteze de actualii lideri în momentul în care aceștia boicotează măsuri precum alocații de 300 de lei pentru copii.

Sunt bani, e plină presa de tunurile date în pandemie! Sunt bani și pentru pensii mărite cu 40%, așa cum scrie în lege, dacă aceiași lideri își asumă soluțiile pe care acum se prefac că nu le văd. Iar actualilor lideri ai PNL le transmit că nu alocațiile celor mici vă vor aduce la fundul sacului, ci deciziile iresponsabile pe care continuați să le luați, cu masca pandemiei pe buget și cu mâna adânc înfiptă în buzunarele românilor!”, a mai spus deputatul Daniel Olteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.