Acasă Politic Deputatul Solomon, cercetat pentru discriminare rasială

Deputatul Solomon, cercetat pentru discriminare rasială

0

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat în legătură cu comportamentul deputatului PSD Adrian Solomon, care l-a jignit pe un vânzător de la un fast-food din Centrul Vechi al Capitalei, care îi ceruse parlamentarului să îşi pună masca de protecţie.

Amintim că în urmă cu două nopţi, Adrian Solomon a intrat în localul din Centrul vechi al Capitalei fără mască, moment în care casierul i-a spus „Puneţi-vă, vă rog, masca”, potrivit înregistrării video de pe camerele de supraveghere din interiorul unităţii. În acel moment, Solomon a început să îl jignească pe casier şi să utilizeze remarce xenofobe, cu trimitere la originea acestuia: „Băi Mustafa (…) eşti în România aicea (…) Alo, Mustafa! Arată-mi că ai voie să munceşti aici! (…) Băi, panaramă!”.

Solomon a continuat: „Nu te interesează dacă ăsta are dreptul la muncă în România, dar eu să port mască, da? Nu te interesează dacă are dreptul să muncească în România, dar eu când comand o şaorma în România, îmi iei buletinul, nu ţi-e ruşine? Arată-mi cartea verde a lu ăsta. Dacă el mă ia pe mine cu masca, tu îl iei pe el cu cartea verde?”.

Ulterior, deputatul social-democrat a continuat scandalul şi în prezenţa poliţiştilor care au fost chemaţi la locul incidentului. În urma scandalului iscat, Adrian Solomon a fost sancţionat contravenţional cu 1600 lei amendă pentru tulburarea liniştii publice şi 2000 lei amendă pentru nepurtarea măştii de protecţie în spaţii închise.

Alături de el se afla şi deputatul social-democrat Irinel Stativă, care a fost şi el sancţionat pentru aceleaşi contravenţii.

L-am contactat pe deputatul PSD Adrian Solomon pentru un punct de vedere referitor la incidentul care a revoltat o țară întreagă, dar nu ne-a răspuns la telefon. Ne-a trimis, însă, un mesaj în care ne-a spus că a aflat din presă că a fost amendat și, după ce v-a primi procesul-verbal va contesta amenda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.