Acasă Politic Despotul Tătaru, pe picior de plecare de la șefia PNL Vaslui. Liberalii...

Despotul Tătaru, pe picior de plecare de la șefia PNL Vaslui. Liberalii vasluieni nu mai vor ”dictatură” și ”aroganță”

0
Nelu Tătaru

de Simona MIHĂILĂ

Organizația județeană a PNL este în pragul unei răsturnări de situație surprinzătoare: ”eroul” pandemiei, Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății și președintele organizației județene a PNL Vaslui, stă cu bagajele pregătite la ușa de ieșire de la cârma organizației. Bagaje pregătite chiar de foștii săi ”supuși” și aliați, sătui până peste cap de atitudinea despotică a lui Tătaru.

După ani de zile în care chirurgul de la Huși și-a impus voința în mod discreționar și în care execuțiile de partid în stil bolșevic au devenit o obișnuință, liberalii se revoltă.

Revolta lor vine, ce-i drept, mai târziu cu câțiva ani decât ar fi fost necesar ca PNL Vaslui să nu piardă din ritm pe panta ascendentă în care se afla după 2016 și înainte ca alți liberali de forță din Vaslui să nu părăsească partidul.

Fostul deputat Daniel Olteanu (prin a cărui plecare PNL a pierdut în județ o parte însemnată a electoratului, numărul de voturi obținut la toate alegerile unde acesta a candidat fiind o mărturie la vedere), sau Ciprian Robert Tamaș – primarul comunei Șuletea, Ionuț Ghiur – primarul de la Vinderei, Dănuț Iacob – primarul Dragomireștiului, Dan Cain, consilier județean, sunt doar câțiva dintre cei mulți alungați în mod direct sau indirect de Tătaru.

Tătaru refuză orice cale de comunicare cu liberalii din județ

Răzvrătirea liberalilor care făceau altădată zid de susținere în jurul lui Nelu Tătaru vine într-un moment în care ei înșiși au căzut victime ale excesului de autoritate manifestat de acesta. Oamenii din PNL, indiferent de poziție sau ierarhie, se plâng că Tătaru nu le răspunde nici la telefon. Președintele Organizației Județene PNL Vaslui este acuzat că refuză să răspundă apelurilor telefonice, SMS-urilor, că refuză să stea la discuții, să comunice față în față, să primească în audiență etc. Practic, același reproș îi era făcut lui Nelu Tătaru și acum 4, 5 sau 6 ani.

Într-o postare pe contul său de socializare, în care își anunța candidatura pentru funcția de președinte al organizației municipale PNL Vaslui, Marius Arcăleanu pune degetul pe rană: ”… Împreună, putem depăși situația actuală, în care deciziile sunt luate dictatorial, de unul singur, fără consultări cu ceilalți colegi din PNL Vaslui, de către președintele actual al organizației județene”.

Cu ocazia alegerilor, Tătaru s-a trezit că vrea dialog, dar la distanță

Conștient că propriul turn de fildeș în care s-a baricadat nu îi asigură protecție pe viață, și că tronul i se clatină puternic sub fund, Tătaru a intrat în panică: a convocat o ședință a Biroului Politic Județean (BPJ) pe care membrii au onorat-o cu prezența fizică, dar la care el nu a catadixit totuși să vină, cerându-le ”supușilor” să îl privească și să îl asculte online. În asemenea condiții ar fi vrut Tătaru să tranșeze subiectul sensibil al viitoarelor alegeri din interiorul partidului.

”Așa ceva este de neacceptat. Am putea să o numim lipsă de politețe, dacă nu am ști sigur că este o încercare a dumnealui de a ne forța să-i înghițim aroganța și în acest fel. Nu e timp de joacă și de orgolii de doi lei. Alegerile în partid sunt subiect serios și vrem să fie tratat ca atare”, ne-a declarat un membru PNL.

În consecință, 17 din cei 31 dintre membrii BPJ au convocat o nouă ședință a BPJ pentru miercuri, 2 iunie, ora 18.00.

”Vrem să punem la punct o procedură transparentă și corectă de desfășurare a alegerilor. Vrem reguli clare, o comisie de organizare a alegerilor, fără golănisme și aranjamente în dosul ușilor”, ne-a declarat o sursă din interiorul PNL Vaslui.

Domnul Robert Vlada sau domnul soț al Mihaelei Vlada?

Hotărârea liberalilor de a se implica în organizarea alegerilor vine după ce au aflat că Tătaru încearcă să își aranjeze un nou mandat la cârma organizației județene. Asta presupune instalarea în funcțiile cheie a propriilor oameni. Cum ar fi Robert Vlada, pe care Tătaru l-a vrea în fruntea organizației municipale Vaslui, în locul lui Tudor Polak.

Vestea a iscat un tărăboi de pomină la PNL Vaslui, săptămâna trecută, când lui Vlada i s-a reproșat că singurul lui merit în partid este acela de soț al Mihaelei Vlada, directoarea DSP Vaslui și rudă apropiată a lui Nelu Tătaru.

Condițiile de desfășurare a alegerilor interne din PNL Vaslui ar putea fi stabilite în ședința BPJ convocată pentru astăzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.