Acasă Administrație publică Distracțiile în aer liber de la Bârlad se mută la marginea orașului....

Distracțiile în aer liber de la Bârlad se mută la marginea orașului. Autoritățile cumpără 2,5 ha teren aproape de viitoarea zonă comercială Carrefour – Kaufland – Dedeman

1

de Simona MIHĂILĂ

După ridicarea restricțiilor, distracțiile publice, atât de obișnuite bârlădenilor înainte de pandemie, se vor muta la marginea orașului.

Consiliul Local Bârlad a aprobat, în ședința ordinară de pe 28 ianuarie, cumpărarea unei suprafețe de aproape 26.000 de metri pătrați, în partea de nord a urbei, între Obor și Centrul de Afaceri ”Tutova”.

Este vorba de o suprafață de teren arabil intravilan alipită Oborului, ce aparține unor persoane fizice, care va costa peste 130.000 de euro (5,1 euro/mp, potrivit unei evaluari făcută de o firmă de specialitate, la comanda Primăriei Bârlad).

Zona urmează a fi betonată, racordată la utilități și amenajată special pentru a putea găzdui bâlciul anual, concerte în aer liber, târguri tematice, spectacole, Sărbătoarea toamnei, Sărbătoarea verii etc.

Consilierii municipali (prin vocea lui Corneliu Pleșu, Sorin Răducanu, Carmen Dima sau Ana-Maria Vintilă) au căzut de acord asupra tuturor argumentelor prezentate în favoarea acestei achiziții. De la faptul că organizarea bâlciului pe vechiul amplasament nu mai primește avizele ISU și stârnește proteste vehemente din partea locuitorilor străzii Cpt. Grigore Ignat, sătui de mizerie și de zgomotul insuportabil, până la argumente economice, sau care țin de confort și civilizație.

Corneliu Pleșu și Carmen Dima au arătat că este de bun-simț ca spectacolele mari, precum și sărbătorile populare unde fumul grătarelor este inevitabil, să fie organizate acolo unde nu deranjează pe nimeni.

În același timp, Ana-Maria Vintilă a punctat oportunitatea achiziției terenului în acest moment din două considerente. Pe de o parte, prețul este unul raportat la piața imobiliară de acum doi ani (criza adusă de pandemie plafonând prețurile la nivelul din 2019). Pe de altă parte, profitând de moment, Bârladul va evita o cheltuială mult mai mare atunci când valoarea terenului va crește, influențată inevitabil de apariția în imediata vecinătate a lanțurilor de magazine Carrefour, Kaufland și Dedeman, ce se vor deschide în următoarele luni.

Proiectul de hotărâre, inițiat de primarul Dumitru Boroș, a mai fost supus dezbaterii Consiliului Local din legislatura anterioară. Nu a întrunit număr suficient de voturi, pesediștii opunându-se achiziției, pe motiv că pandemia, abia instalată, trasa în acel moment alte priorități.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.