Acasă Local Doctorul Busuioc, cel care a stat o jumătate de secol în slujba...

Doctorul Busuioc, cel care a stat o jumătate de secol în slujba spitalului bârlădean, va fi înmormântat în Miercurea Mare

0

Ziua de miercuri, 28 aprilie, este ultima în care bârlădenii își pot lua rămas-bun de la doctorul Mihai Busuioc, printre cei din urmă medici ai generației de aur ce a slujit spitalul de la Bârlad.

Doctorul Mihai Busuioc este depus la capela Bisericii ”Sf. Ecaterina”, din curtea Spitalului de Urgență ”Elena Beldiman”. Slujba de înmormântare va avea loc de la ora 11.00, după care trupul neînsuflețit va fi înhumat la Cimitirul ”Eternitatea”.

A fost unul dintre cei mai apreciați și mai iubiți medici ai Bârladului. Atât pentru profesionalismul său fără cusur, cât și pentru omenia extraordinară ce a rămas în memoria pacienților timp de decenii întregi.

Colegii și colaboratorii spun despre dr. Busuioc că nu cunoștea și nu își dorea să facă zilnic decât un drum: de acasă și până la spital. A fost un pasionat de medicină, de interacțiunea cu pacienții, cum rar există în prezent.

S-a stins din viață în Duminica Floriilor. În vârstă de 83 de ani, medicul bârlădean suferea de mai multe afecțiuni ce i-au fost agravate, din păcate, de virusul Sars-Cov 2, cu care a fost infectat în urmă cu circa trei săptămâni. A fost internat, împreună cu soția sa, de asemenea infectată cu Covid. Deși s-a simțit bine și a fost externat, se pare că, organismul său nu a reușit să se recupereze. A ajuns, din nou la spital, unde medicii au încercat să îl salveze, dar fără succes. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.