Acasă Editorial EDITORIAL Circ așa cum nu s-a mai văzut la PNL Bârlad: singurul...

EDITORIAL Circ așa cum nu s-a mai văzut la PNL Bârlad: singurul primar liberal din ultimii 30 de ani, cel care a adus în oraș fonduri de 40 de milioane de euro, crucificat de invidia colegilor de partid

0

E incredibil ce pot face în politică invidia, frustrarea, setea de putere și dorința de a străluci peste meritele altora. Nelu Tătaru, președintele organizației județene PNL Vaslui este în toiul unei astfel de demonstrații și, în disprețul celor aproximativ 10.000 de bârlădeni care l-au votat pe Dumitru Boroș ca să conducă un oraș, își folosește influența pentru a le transmite tuturor că același Boroș nu are voie să conducă o organizație de partid de nici 200 de membri.

Bârladul asistă de câteva zile la un circ așa cum nu s-a mai văzut la PNL Bârlad. O mână de oameni, în frunte cu Nelu Tătaru (fostul ministru al Sănătății, cel care a închis spitalul de la Bârlad în timpul pandemiei, condamnând la suferință, drumuri prin alte orașe, bani cheltuiți și, uneori, la moarte, o sumedenie de bârlădeni) vor să-l dea jos pe primarul Boroș de la cârma partidului. Pur și simplu.

Căci Boroș a păcătuit. Este singurul primar liberal ales de bârlădeni după Revoluție. Așa ceva este inadmisibil!

I-a convins pe oameni să-i acorde din nou votul după primul mandat, obținând mai multe voturi decât a reușit să adune întreg partidul. Inadmisibil și asta!

De când este primar a semnat proiecte prin care Uniunea Europeană va pompa la Bârlad aproape 40 de milioane de euro, iar ceilalți primari liberali din județul Vaslui îl privesc deja ca pe un model de administrație și îl vor în fruntea lor. Asta a devenit de nesuportat pentru anostul Nelu Tătaru, doctorul de la Huși, bătut rușinos la toate alegerile, mai cu seamă în orașul său natal, unde trăiesc oamenii care îl cunosc cel mai bine.

Se mai aude, pe la colțuri că Boroș ar vrea la alegerile viitoare locul 1 pe lista la deputați. Sare pe rană pentru Tătaru, chirurgul de la Huși! Care știe bine că, dacă nici în umbra turmei nu va reuși să prindă vreo funcție, poate pune cruce carierei politice în care a ”strălucit” până acum, tot grație votului de turmă.

Așa că Boroș trebuie mazilit. Întocmai pe modelul mazilirii fostului deputat Daniel Olteanu, singurul parlamentar pe care l-a avut PNL în legislatura trecută (fapt prea puțin important pentru Nelu Tătaru care nu a ezitat, speriat de popularitatea copleșitoare a lui Olteanu în rândul liberalilor, să facă totul pentru a scăpa de el).

Înlăturarea liberalilor de succes nu s-a oprit aici. Ionuț Ghiur, primarul de la Vinderei, Ciprian Robert Tamaș, primarul de la Șuletea, Dănuț Iacob (Dragomirești), Alexandru Iacob (Perieni), Liviu Cain (Murgeni) sunt doar câțiva dintre cei alungați de Tătaru.

Dacă lui Boroș i se poate reproșa ceva este lipsa de solidaritate cu aceștia la momentul eliminării lor din partid, precum și propriile sale ambiții orbești în raport cu alți câțiva liberali pe care nu a știut să și-i țină aproape. Printre aceștia, în afară de Olteanu, se numără profesorii Corneliu Pleșu, Silviu Budescu (al cărui nume este târât fără scrupule în acest război, de tabăra lui Tătaru), dar și Adrian Todireasa. Astăzi, când Tătaru încearcă să îl crucifice, aceștia ar fi făcut zid în apărarea lui Boroș, fără doar și poate.

În orice caz, nu ambițiile din trecut, mai mult sau mai puțin raționale ale lui Boroș, stau în calea lui Tătaru, ci Boroș însuși. Ca să îl tragă pe tușă, Tătaru se folosește de alegerile interne din PNL Bârlad, și nu ezită să-și pună slugile să încalce inclusiv Statutul partidului. În luptă s-au prins și câțiva liberali, unii vechi (Georgică Vulpe), alții colindătoti chiar și prin cinci partide (Iulian Groza), care nu au înțeles că succesul de anul trecut la alegerile locale nu este al PNL, în frunte căruia vor să se cocoațe acum, ci al lui Boroș personal.

PNL Bârlad nu a mai trecut niciodată prin asemenea convulsii rușinoase, în care o sumă mică de oameni, traseiști cu notorietate, între care se distinge Onofrei Daniel, conduși de un președinte măcinat de frustrarea de a nu fi No.1 nici în partid, nici în preferințele electorale, caută să-l execute pe cel mai de succes liberal din județul Vaslui.

Singurul deja-vu în tot acest scandal este încrâncenarea cu care dreapta politică se chinuie să se sinucidă exact când se află pe culmile succesului. E singura figură care i-a ieșit întotdeauna perfect. (Simona MIHĂILĂ)

Simona MIHĂILĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.