Acasă Politic Educație mai bună sau schimbări nesfârșite de borduri? Întrebarea la care vor...

Educație mai bună sau schimbări nesfârșite de borduri? Întrebarea la care vor răspunde cetățenii pe 27 septembrie.

0

Articol de propagandă electorala comandat de Partidul Uniunea Salvați România (partea a alianței electorale ”Alianța USR PLUS”), CUI mandatar financiar 21200251

Borduri schimbate de două ori pe an sau investiții în școli? Panseluțe la suprapreț sau dotări pentru profesorii dedicați?

Autoritățile locale sunt cele care finanțează și administrează școlile din fiecare localitate. Primarii și consilierii locali, dar și Consiliul Județean, nu au nici o scuză pentru lipsa investițiilor făcute în școli. După 4 ani de la ultimele alegeri, datele arătau că 148 de școli din județul Vaslui încă mai aveau toaletele în curte.

Ori, situația pe care o traversăm impune în mod necesar accesul la apă curentă, toalete curate și dezinfectate și o grijă cât mai mare pentru sănătate și igienă.

Însă educația înseamnă și alte tipuri de dotări față de cele de infrastructură. Înseamnă manuale adecvate, dotări pentru buna desfășurare a actului educațional și multe altele.

Școlile încă mai practică strângerea unui fond al clasei pentru materiale, iar multe dotări se fac din buzunarul părinților care ajung să finanțeze de două ori școlile – odată indirect, prin taxele și impozitele plătite către primării, odată direct, prin banii pe care îi dau pentru fondul clasei și alte materiale.

Primăriile din județul Vaslui nu vor mai primi bani pentru alte cheltuieli până când nu vor rezolva problema toaletelor în curte. Deja au trecut 30 de ani de când această problemă trebuia rezolvată. Banii aruncați pe panseluțe, borduri și obiecte la suprapreț trebuie redirecționați către educație.

Educație va fi o prioritate pentru consilierii județeni USR PLUS. Mai multe despre capitolul educație în programul USR PLUS de guvernare locală. Îl poți citi aici https://bit.ly/2G7ECHZ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.