Acasă Administrație publică Elena Monu, președinta Academiei Bârlădene, numită consilier onorific pe probleme de cultură...

Elena Monu, președinta Academiei Bârlădene, numită consilier onorific pe probleme de cultură al primarului Dumitru Boroș

0

Profesorul de istorie Elena Monu a fost numită consilier onorific pe probleme de cultură al primarului Dumitru Boroș.

Este prima dată după 1990, când un primar al Bârladului desemnează o persoană cu această atribuție.

Doamna Monu este unul dintre profesorii remarcabili ai Bârladului. Este un nume notoriu, are o activitate profesională evidentă, bogată și este o prezență permanentă, de decenii întregi, în tot ce înseamnă eveniment cultural la Bârlad și în împrejurimi. Este omul care mai are multe de spus pe plan cultural, are energie, idei și dorință de implicare. Este constructiv și onorant, pentru mine să am alături un om de talia domniei sale”, a declarat, pentru Ziarul Obiectiv, primarul Boroș.

Elena Monu este profesor de istorie și președinta Academiei Bârlădene. Pe plan politic, a fost președinte al PNL Bârlad.

Numirea prof. Elena Monu vine și în contextul în care, din cauza pandemiei, întâlnirile lunare ale Comisei de cultură la nivelul municipiului Bârlad nu au putut fi reluate, așa cum era prevăzut.

Până în 2016, toate evenimentele culturale ale orașului erau stabilite în urma unor dezbateri și analize ale ”Comisiei de cultură lărgită”, ce funcționa ad-hoc la nivel de oraș.

I se spunea ”lărgită” deoarece includea, în afară de membrii comisiei de cultură din cadrul Consiliului Local, și reprezentanți ai unor entități culturale, artiști, scriitori, precum și responsabili pe cultură din Primăria Bârlad.

După moartea doctorului Constantin Teodorescu, cel care reușea să strângă laolaltă toată lumea interesată de fenomenul cultural, comisia a fost convocată tot mai rar, iar din 2016, deloc.

Până ce comisia lărgită se va putea întruni din nou, așa cum se întâmpla până acum câțiva ani, evenimentele culturale importante vor fi organizate cu aportul și îndrumarea vocilor importante din cultura bârlădeană, prin mijloacele tehnice și logistice pe care le avem la dispoziție. Doamna Monu este consilierul meu onorific, dar nu noi avem ultimul cuvânt. Niciun eveniment nu se va desfășura fără a încerca încerca să cooptăm în procesul de decizie și organizare cât mai mulți și mai diverși factori”, a precizat primarul Boroș. (Simona MIHĂILĂ)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.