Acasă Administrație publică Evenimente culturale pe bandă rulantă, cu invitați de marcă, sub umbrela Consiliului...

Evenimente culturale pe bandă rulantă, cu invitați de marcă, sub umbrela Consiliului Județean Vaslui

0

Trei evenimente culturale cu greutate marchează această săptămână, toate organizate de Consiliul Județean Vaslui.

Primul dintre acestea are loc chiar astăzi, de la orele 10.00, cu ocazia Zilei Imnului Național. Vasluienii sunt invitați să se alăture autorităților pe platoul din fața Palatului Administrativ, acolo unde invitatul special, prof. univ. dr. Cătălin Turliuc, le va vorbi celor prezenți, în stilul său captivant, deja cunoscut vasluienilor care au avut plăcerea să-l audă povestind ca nimeni altul istoria românilor.

La orele 12.00, la Biblioteca Comunală din Dodești, este programat un simpozion omagial intitulat ”Victor Ion Popa – personalitate renascentistă a culturii românești”. Manifestarea este organizată de CJ, Primăria Dodești și Academia Bârlădeană, fiind dedicată împlinirii a 125 de ani de la nașterea omului de cultură Victor Ion Popa.

Scriitorii Theodor Codreanu, Lina Codreanu și Simion Bogdădescu, precum și prof. Elena Monu, președinta Academiei Bârlădene, sunt invitații de onoare ai evenimentului. Ei vor evoca personalitatea, viața și preocupările culturale ale celui ce i-a luat de la Podul Pescăriei din Bârlad pe negustorii Tache, Ianke și Cadâr, rezervându-le câte un loc în nemurire.

Pe 2 august, vasluienii au iarăși parte de o ieșire culturală în aer liber. Autoritățile județene le dau întâlnire, de la orele 10.00, în Parcul Copou, acolo unde va avea fi marcată Ziua Națională de comemorare a Holocaustului împotriva romilor. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.