Acasă Politic (Facsimil) Incident la Murgeni. Președinta unei secții de votare a fost acuzată...

(Facsimil) Incident la Murgeni. Președinta unei secții de votare a fost acuzată de abuz, după ce a încălcat o serie de drepturi ale unor candidați

0

Incident la Murgeni între președinta Secției de votare nr. 148, din suburbia Floreni, și o candidată la funcție de consilier local al orașului Murgeni.

Președinta secției i-a refuzat candidatei Lucica Mirela Borș (ALDE), solicitarea de a rămâne în sala de votare, un drept pe care legea li-l dă candidaților. Candidata ALDE își manifestase dorința de urmări cum se desfășoară procesul electoral și și-a anunțat intenția de a fi prezentă și mai târziu, la numărătoarea voturilor.

Întrucât nu i-a fost respectat acest drept, Lucica Mirela Borș a formulat o contestație, însă s-a lovit de un nou refuz din partea președintei secției (Angela Stăcescu). Aceasta s-a împotrivit înregistrării contestației și a poftit-o afară pe candidată.

Stupefiată de acest comportament, candidata ALDE l-a contactat pe Dan Liviu Cain, președintele ALDE Murgeni și candidat pentru funcția de primar al orașului Murgeni, din partea acestei formațiuni politice.

”Numai că am avut și eu surpriza de a primi același tratament. I-am cerut doamnei președinte al secției să îmi respecte dreptul legal de a asista la operațiunile ce se derulează la secția de votare. Doamna nici nu a vrut să audă și mi-a cerut să ies din încăpere”, a relatat, pentru Ziarul Obiectiv, Dan Liviu Cain.

Acesta a luat legătura cu reprezentanții Biroului Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pe care i-a informat asupra ilegalităților pe care le întâmpină la Secția de votare din suburbia Floreni.

Conflictul a fost aplanat după ce BEJ a trimis-o la fața locului pe președinta Biroului Electoral de Circumscripție Murgeni, pentru ca aceasta să rezolve problema.

”Președinta BEC a lămurit-o pe doamna de le Secția de votare că este încalcă legea. Până la urmă, cu mari insistențe, ne-a înregistrat documentele. Femeia asta, ori a habar nu are de lege, ori a săvârșit cu bună știință un abuz. În orice caz, noi îi vom face plângere penală, luni. Nu se poate așa ceva”, a mai spus Dan Liviu Cain, candidatul ALDE pentru funcția de primar al orașului Murgeni. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.