Acasă Administrație publică (Facsimil) Lista primăriilor vasluiene și sumele pe care le vor primi din...

(Facsimil) Lista primăriilor vasluiene și sumele pe care le vor primi din fondul de rezervă al Consiliului Județean

0

Un număr de 25 de unități administrativ teritoriale urmează a primi bani din fondul de rezervă aflat la dispoziția Consiliului Județean (CJ), potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței CJ, ce va avea loc miercuri, 11 august.

Suma totală ce va fi repartizată este de 15.850.000 lei și provine din cota de 6% din impozitul pe venit estimat a se încasa la bugetul de stat în 2021.

Potrivit proiectului de hotărâre, cei mai mulți bani îi va primi municipiul Huși – 3, 5 milioane lei, urmat de orașele Negrești și Murgeni, precum și comunele comunele Coroiești, Cozmești, Ștefan cel Mare și Zorleni care vor primi câte 1 milion de lei.

Câte 500.000 lei vor primi municipiul Bârlad și comunele Dodești, Dragomirești, Perieni, Puiești și Vinderei.

Dumitru Buzatu

Câte 400.000 lei le vor fi repartizate comunelor: Rafaila, Șuletea și Todirești; câte 350.000 de lei primesc comunele Băcești și Vetrișoaia, câte 300.000 lei, comunele Miclești și Vulturești, 200.000 lei, comunele Boțești, Drânceni și Fălciu.

Mai primesc bani din fondul aflat la dispoziția CJ comunele Lipovăț – 150.000 lei și Tătărani – 100.000 lei.

Nevoile primăriilor sunt mult mai mari, dar din păcate doar de acești bani dispune Consiliul Județean Vaslui. A mai avut loc o repartizare, de care au beneficiat 15 UAT-uri și vor mai avea loc două în acest an, ultima undeva la sfârșitul lui octombrie. Încercăm astfel să ajutăm comunitățile locale să funcționeze în continuare, pentru că s-a ajuns în situația în care nu se mai pot finanța din venituri proprii și din sumele defalcate din TVA. Însă principala urgență este că au ajuns la fundul sacului și au nevoie urgentă de fonduri pentru a-și acoperi partea de cofinanțare pentru proiectele de infrastructură pe care le au în derulare. Aceste proiecte investiții trebuie finalizate și recepționate, altfel comunitățile locale ar putea fi puse în situația de a returna fondurile deja cheltuie, atrase prin PNDL, POIM și altele”, a declarat, pentru Ziarul Obiectiv, Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.