Acasă Administrație publică (Facsimil) Timpul trece, leafa merge! Primăria Bârlad aduce la cunoștință noi interdicții...

(Facsimil) Timpul trece, leafa merge! Primăria Bârlad aduce la cunoștință noi interdicții pe plan local, la două zile după ce acestea au intrat în vigoare

0

Când autoritățile dorm în papuci! Cetățenii Bârladului au fost informați, la jumătatea zilei de astăzi (19 octombrie) că în urmă cu două zile a intrat în vigoare un nou set de interdicții pentru populație.

De pe site-ul Primăriei Bârlad și de pe pagina de socializare a instituției, aflăm așadar că membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență Bârlad, condus de primarul Dumitru Boroș, a hotărât ca, de pe 17 octombrie, să interzică accesul la locurile de joacă, pe toată perioada stării de alertă. De asemenea, activitatea Cinematografului ”Victoria” va fi întreruptă.

Urgența era atât de mare încât, tot cu o întârziere de două zile, suntem informați că au fost interzise activitățile de pregătire fizică la Stadionul ”Rulmentul”, pentru 30 de zile.

În hotărârea Comitetului este pomenită și Grădina Zoologică, dar nu e clar ce s-a stabilit. Pe de o parte, se spune că ”activitatea cu publicul a Serviciului Grădina Zoologică se poate desfășura în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului culturii și ministrului sănătății”, adică respectându-se distanța fizică și regulile de igienă.

Pe de altă parte, deși ”se poate desfășura”, aflăm că ”programul de lucru și celelalte măsuri de organizare vor fi stabilite printr-un plan propriu de funcționare Grădinii Zoologice, în colaborare cu Poliția Locală”. Rămâne cum s-a stabilit, adică nimic. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.