Acasă Politic Fără pensii speciale! Fără privilegii pentru politicieni! ”Pensia fiecărui român trebuie acordată...

Fără pensii speciale! Fără privilegii pentru politicieni! ”Pensia fiecărui român trebuie acordată după contribuția avută”

0

Candidații USR PLUS Vaslui pentru Parlament susțin eliminarea pensiilor speciale.

Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că pensia fiecărui român trebuie acordată după contribuția avută pe parcursul vieții profesionale. Funcția ocupată nu trebuie să aibă o legătură în stabilirea unei formule de calcul preferențiale.

Sistemul pensiilor speciale pentru politicieni este unul creat de vechea clasă politică. Rând pe rând, politicienii au adăugat categorii de persoane care să primească pensie specială. Deputați, senatori și, în curând, primari și președinți de Consilii Județene, toți au primit beneficii speciale pentru momentul ieșirii la pensie, în funcție de numărul de mandate obținut.

Când a intrat în Parlament, USR PLUS a adus subiectul eliminării pensiilor speciale în spațiul public. În timp ce politicienii de la celelalte partide luptau pentru a-și mai adăuga beneficii, USR PLUS a luptat pentru oprirea acordării de noi avantaje și eliminarea celor vechi.

Nu întâmplător, în lista de 40 de angajamente ale USR PLUS, în vedea viitoarei guvernări, eliminarea pensiilor speciale este prioritară.

Pentru cei care au așteptat schimbarea, am demonstrat în 2016 ce s-a putut face cu doar 8% din Parlament. Acum, scopul nostru este de a face parte din majoritatea parlamentară și din Guvern pentru a pune în aplicare reforma statului” a declarat Mihai Botez, candidat USR PLUS pentru Camera Deputaților.

Alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie.

USR PLUS Vaslui se va afla pe poziția 3 a buletinului de vot, atât la Camera Deputaților cât și la Senat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.