Acasă Politic Fostul prefect Eduard Popica, angajament în fața vasluienilor, după ce candidatura sa...

Fostul prefect Eduard Popica, angajament în fața vasluienilor, după ce candidatura sa la Camera Deputaților a trecut cu brio prin cel mai înalt filtru al PSD

0

Propunerea de candidatură la Camera Deputaților a lui Eduard Popica, fostul prefect al județului Vaslui, a trecut cu brio de cel mai înalt filtru al PSD: Consiliul Național Politic, platforma care analizează și elaborează programele și politicile publice ale partidului.

Așadar, Popica deschide oficial lista de candidați a PSD pentru Camera Deputaților, așa cum Gabriela Crețu o face pentru Senat. Candidatura acesteia din urmă a stat serios sub semnul incertitudinii, după ce votul Comitetului Executiv (CEX) al Organizației județene o plasase pe locul al IV-lea.

Nici lista pentru Camera Deputaților votată la Vaslui nu a scăpat de modificări, odată ajunsă pe masa Consiliului Național Politic al PSD. Numele avocatului Eduard Prisecaru a dispărut complet din formația votată de CEX Vaslui, mirarea cea mare fiind însă cum a ajuns acolo. Și-ar mai fi asumat PSD Vaslui încă un scandal de imagine, știut fiind că numele lui Prisăcaru a apărut, în urmă cu mai mulți ani, în miezul unui scandal cu trafic de minore, dosar în care a apărut în calitate de martor?

Nominalizarea lui Popica în fruntea listei este, de departe, mutarea cea mai inspirată a pesediștilor vasluieni. Fostul prefect nu doar că se bucură de o bună imagine, dar în cei aproape trei ani cât a fost în funcție a demontat previziunile tuturor celor care l-au privit cu neîncredere și chiar cu ironie.

În afară de prezența sa permanentă în mai toate misiunile de salvare, Eduard Popica și-a dezarmat până și competitorii politici printr-o disponibilitate surprinzătoare către dialog orientat spre consens.

Fără a se remarca printr-un talent oratoric ieșit din comun, implicarea sa din proprie inițiativă în deblocarea unor probleme ale comunității (generate adesea de diverse orgolii politice) nu a trecut neobservată.

Cireașa de pe tort a fost după alegerile prezidențiale de anul trecut, când scorul inferior al PSD față de PNL l-au împins către o decizie fără precedent în rândul prefecților de Vaslui: și-a dat demisia de onoare din funcție.

Într-o postare făcută joi, pe contul său de socializare, Eduard Popica le transmite vasluienilor că noua misiune cu care l-a mandatat partidul, îl obligă și mai mult:
”CONSILIUL NAȚIONAL POLITIC al PSD m-a validat sa îmi depun candidatura pentru funcția de Deputat in Parlamentul României, pe prima poziție a listei PSD VASLUI. Sunt extrem de onorat sa ocup aceasta poziție și, la fel cum am făcut-o pana acum, prin funcțiile pe care le-am ocupat, aceasta calitate ma responsabilizează sa dau dovada in continuare de seriozitate, respect, dragoste si încredere intr-un trai mai bun pentru locuitorii judetului Vaslui.
Mai mult ca oricând este nevoie de unitate, dragoste fata de aproapele nostru si sa luptam împreuna pentru binele judetului Vaslui.
Eu, împreuna cu echipa PSD, ma angajez in fata dumneavoastra sa acționez cu mai multa îndârjire si determinare pentru bunăstarea semenilor mei si voi continua aceasta bătălie. Pentru că «Oamenii care luptă pot pierde. Oamenii care nu luptă au pierdut deja» — Bertolt Brecht”. (Simona MIHĂILĂ)

Material de propagandă electorală publicat de SC Lucsim Connect SRL la comanda P.S.D. – Organizația Județeană Vaslui, CMF: 11200020

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.