Acasă Local FOTOREPORTAJ ”Hora din străbuni” a strâns mii de oameni în Centrul Civic...

FOTOREPORTAJ ”Hora din străbuni” a strâns mii de oameni în Centrul Civic al municipiului Vaslui

0

A căzut cortina peste cel mai fascinant eveniment organizat în județul Vaslui: ”Hora din străbuni”, festival internațional de folclor, ce are loc odată la doi ani și care a ajuns acum la cea de a VII-a ediție.

Mii de oameni, din toate colțurile județului, dar și o sumedenie de spectatori din alte județe, au umplut seară de seară Centrul Civic al municipiului Vaslui, acolo unde de vineri, 30 iulie, și până aseară inclusiv, muzica tradițională, dansul și portul popular au electrizat publicul.

Dincolo de ce pot spune cuvintele despre ”Hora din străbuni”, au spus-o impecabilul prestației celor care au făcut spectacol, emoția de pe fețele lor, comunicarea uluitoare cu spectatorii, bucuria cu care și-au pus talentul și sutele de ore de repetiții în slujba unui moment.

În oglindă s-a văzut un public demn la rândul său de aplauze, care a savurat de la un capăt la altul fiecare dans și fiecare cântec de pe scenă. Nu au lipsit galeriile de susținători ai formațiilor din comunele vasluiene prezente în spectacole.

Deloc regretabil, au lipsit în schimb mâncătorii de semințe, consumatorii de fast-food printre scaune și gălăgioșii, lucruri remarcate în special de oaspeții veniți din zone în care cele enumerate sunt ingrediente nelipsite ale multor evenimente în aer liber.

Conduita respectabilă a publicului a fost dictată, fără îndoială, și de standardele de calitate la care a fost aliniată organizarea Festivalului Internațional ”Hora din străbuni” de către responsabili: Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui, Consiliul Județean și Primăria Vaslui. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.