Acasă Local Grevă de avertisment la Spitalul de Urgență ”Elena Beldiman” Bârlad

Grevă de avertisment la Spitalul de Urgență ”Elena Beldiman” Bârlad

1

Aproximativ 30 de medici și asistenți medicali din cadrul Spitalului de Urgențe ”Elena Beldiman” Bârlad au protestat, miercuri, 3 aprilie, în curtea unității.

Greva de avertisment, care a avut loc între orele 12.00 și 13.00, s-a desfășurat simultan cu mișcările de protest organizate în unitățile sanitare publice din țară, de către sindicatelor afiliate Federației ”Solidaritatea Sanitară”.

Angajații din sistem solicită creșterea salariilor, indexarea acestora cu rata inflației, recompensa echitabilă pentru participarea la asigurarea continuității serviciilor medicale și desfășurarea activității în diferite condiții de muncă, eliminarea inechităților salariale etc.

”Printre cererile noastre se mai numără plata gărzilor raportată la salariul curent, finalizarea negocierilor Contractului Colectiv de muncă 2023-2025, cresterea calității actului medical, echivalarea compețentelor asistentelor medicale absolvente de postliceală”, a transmis dr. Ovidiu Ciobotaru, medic primar internist în cadrul spitalului bârlădean.

1 COMENTARIU

  1. Foarte bun protestul celor din spital Barlad trebuie sa isi primeasca drepturile conform muncii prestate.
    La fel trebuie sa spunem lucrurilor pe nume NU MAI LUATI SPAGA! Si celor care oferiti NU MAI DATI SPAGA la doctori asistenti etc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.